Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Boleslav podruhé vyhrála, na nájezdy udolala Chomutov

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi ve 4. kole baráže o extraligu porazili Chomutov 4:3 po samostatných nájezdech a podruhé za sebou na svém ledě zvítězili. V šesté sérii rozstřelu rozhodl Milan Mikulík. Na výhře Bruslařského klubu se podílel třemi body za dvě branky a jednu asistenci David Výborný, gól a dvě asistence zaznamenal Milan Toman.

Mladé Boleslavi chyběl kvůli zdravotním problémům gólman Will, nahradil ho Valent a po 86 vteřinách hry musel přihlížet, jak lékaři blízko jeho branky ošetřují zraněného chomutovského útočníka Hřebejka. Ten po souboji s Tomanem opustil ledovou plochu na nosítkách a skončil s otřesem mozku v nemocnici. Domácí obránce Toman byl u důležitých momentů i v dalším průběhu zápasu. V 16. minutě po jeho nahození tečoval puk do branky Výborný a po stejné spolupráci padl i druhý gól domácích o dvě minuty později. Toman při přesilovce křížem nahrál Výbornému, který snadno zakončil do odkryté branky.

Chomutov se vrátil do kontaktu na začátku druhé třetiny. Divíšek zůstal volný před Valentovou brankou, ve vzduchu tečoval Rýglovo nahození a rozhodčí po rychlé poradě s kolegou u videa uznal gól. V 27. minutě Důras překonal Valenta, ale rozhodčí současně se střelou od modré čáry odpískal ofsajd. Hosté se dočkali vyrovnání až o deset minut později. Při chomutovské přesilovce prošel puk mezi bruslemi několika hráčů až před brankoviště k Bartejsovi, který zakončením pod horní tyč nedal brankáři šanci. Vyrovnaný stav 2:2 se podepsal na obrazu hry, šancí ubylo a jednu z mála měl v 46. minutě Nouza.

Chomutovský gólman Hanuljak nevěděl, kde má puk, ale dojíždějící domácí útočník ho nedokázal dorazit do branky. Mladá Boleslav si vzala zpět vedení v 52. minutě a opět se o něj postarali Výborný s Tomanem, jen si prohodili role. Výborný přihrál do volného prostoru na hranici kruhů Tomanovi, který prostřelil brankáře. Chomutovským myšlenkám na hru bez brankáře zabránil Palin, který dvě minuty před koncem třetí třetiny přesně zamířil z pravého kruhu a vyrovnal na 3:3.

V závěru pětiminutového prodloužení mohl rozhodnout domácí Koudelka, ale svůj únik nezakončil dobře a následovaly nájezdy. V rozstřelu se postavil do chomutovské branky Kostúr. Hned v první sérii se trefil domácí Pabiška, ale v poslední možný okamžik v třetí sérii vyrovnal chomutovský Káňa. Pak dlouho zářili gólmani a až v šesté sérii rozhodl domácí Mikulík. Mladá Boleslav ztrácí v tabulce bod na druhý Liberec. Chomutov i počtvrté v baráži bodoval a vede o dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Chomutov

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. D. Výborný (Toman, Němeček), 18. D. Výborný (Toman, D. Vrbata), 52. Toman (D. Výborný), rozhodující sam. nájezd Mikulík - 22. Divíšek (Rýgl), 37. Bartejs (Palin), 58. Palin (Šagát, Kraft). Rozhodčí: Polák, Mikula - Lhotský, Horinek. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Diváci: 4020.

Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, D. Výborný, Pabiška - Nouza, D. Vrbata, Kafka - Rys, Hrdel, Havlíček. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Chomutov: Hanuljak (na nájezdy Kostúr) - J. Mrázek, Rýgl, Trefný, Rutta, J. Stehlík, Palin, Bartejs - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk (2. T. Káňa) - Důras, Sikora, Hromas - Račuk, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

František Výborný (Mladá Boleslav): "Bylo to vyrovnané utkání. Měli jsme lepší začátek, dostali jsme se do vedení 2:0, ale Chomutov ve druhé třetině náš náskok stáhl. Ve třetí třetině chtěl každý dát gól, ale obrany byly zajištěné. Když už jsme ho dali a vypadalo to, že vyhrajeme, udělali jsme chybu. Jsem rád, že jsme získali druhý bod, protože si myslím, že jsme si ho zasloužili. Diváci byli opět fantastičtí."

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Nezačali jsme dobře a v celé první třetině jsme tahali za kratší konec. Nedostali jsme se do tempa. Až od druhé třetiny jsme se zlepšili a hráli jsme to, co jsme chtěli. Třetí třetina byla vyrovnaná a jsem rád, že jsme dokázali vyrovnat na 3:3. Zase jsme nedokázali získat extra bod, asi budeme muset zapracovat na nájezdech. Štěpán Hřebejk má otřes mozku a zůstane v mladoboleslavské nemocnici přes noc na pozorování."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články