Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Malkin se zotavil z otřesu mozku a na led se vrátí proti Tampě

Pittsburgh - Ruský hokejový útočník ve službách Pittsburghu Jevgenij Malkin se po nedávném otřesu mozku znovu zapojí do bojů základní části NHL a dnes bude hrát proti Tampě. V neděli poprvé absolvoval naplno trénink se spoluhráči, při němž nepociťoval žádné problémy. Zcela pryč jsou také potíže s krátkodobou ztrátou paměti.

Jevgenij Malkin v dresu Pittsburghu
zdroj: Gettyimages Editorial

"Cítil jsem se opravdu dobře," řekla ruská hvězda při prvním rozhovoru pro média od únorového zranění - v utkání s Floridou tehdy po kolizi s obráncem Gudbransonem tvrdě narazil do hrazení a od té doby s ním Pittsburgh nemohl počítat.

Ruský reprezentant si pochvaloval nedělní trénink s týmem. "Byl to dobrý trénink, ale myslím, že jich potřebuju ještě dalších pár. Cítím se dobře, tak uvidíme, jaký bude další krok," řekl šestadvacetiletý Malkin. Oním dalším krokem má podle kouče Dana Bylsmy být podstoupení tzv. ImPACT testu, který počítačově vyhodnocuje otřes mozku a jeho následky.

Penguins velkou část uplynulých dvou sezon postrádali kvůli otřesu mozku jinou hvězdu Sidneyho Crosbyho, ale Malkin prý nemá obavy, že by jeho zranění bylo podobně vážné.

"Nijak mě to neděsí, neboť tohle je hokej a ten občas nějaká zranění přináší. Myslím však, že ten otřes nebyl až takový jako u Crosbyho, protože se cítím vážně skvěle. Myslím, že brzy budu zase zpátky."

Nejužitečnější hráč a zároveň vítěz kanadského bodování minulého ročníku Malkin se zranil po kolizi s obráncem Panthers Erikem Gudbransonem a musel vynechat už čtyři zápasy. Gudbransonovi však nic nevyčítá a vše přisuzuje spíše souhře nešťastných náhod. "Na záznamu to vypadá špatně, ale zase tak hrozné to není," dodal Malkin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články