Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Hokejová reprezentace bude hrát s Lotyšskem v Jindřichově Hradci

Jindřichův Hradec - Čeští hokejisté sehrají dva zápasy Euro Hockey Challenge s Lotyšskem ve středu 3. dubna a o den později v Jindřichově Hradci. Město chce před prvním zápasem přejmenovat halu na Zimní stadion Jana Marka. Informoval o tom v tiskové zprávě Český svaz ledního hokeje.

Hokejisté Lotyšska v utkání s ČR
zdroj: ISIFA

Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika duely s Lotyšskem zahájí zápasovou přípravu na květnové mistrovství světa ve Stockholmu. "Výběrem místa utkání chce Český svaz ledního hokeje připomenout skutečnost, že Jindřichův Hradec je tradiční líhní vynikajících hokejistů, mistrů světa, hráčů NHL a reprezentantů," uvedl mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Marek, který zahynul v září 2011 spolu s dalším mistrem světa z roku 2010 Karlem Rachůnkem a šampionem z roku 2005 Josefem Vašíčkem při leteckém neštěstí, byl jedním ze slavných odchovanců jindřichohradeckého Vajgaru. Dalšími jsou například další šampion z roku 2010 Jiří Novotný, jenž by se mohl po vyřazení Lva Praha z play-off KHL v zápasech s Lotyšskem objevit, či Milan a Zbyněk Michálkové a Aleš Kotalík.

Národní tým se před světovým šampionátem také utká v EHCh dvakrát s Německem (v pátek 12. dubna v Řeznu a o den později v Selbu). Pak následuje ve čtvrtek 18. dubna domácí duel se Slovenskem. Jeho dějiště bude určeno až podle vývoje play-off. "Na 99 procent se bude hrát v Praze, první varianta je O2 arena a pak případně Tipsport Aréna," řekl Zikmund. O dva dny později se uskuteční odveta v Bratislavě.

Generálkou budou od 25. dubna do 28. dubna České hokejové hry v Brně, kde se Hadamczikův výběr utká na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour s Finskem, Švédskem a Ruskem. Mistrovství světa, které hostí od 3. do 19. května Helsinky a Stockholm, odehraje český tým celé ve švédské metropoli. V základní skupině narazí postupně na Bělorusko, Švédsko, Švýcarsko, Dánsko, Slovinsko, Kanadu a Norsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články