Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prahu čeká derby, první Plzeň hraje s posledním Chomutovem

Praha - Hokejisté Sparty a Slavie počtvrté v sezoně změří síly. Ve hře bude nejen úspěšná šňůra slávistů, která narostla ve vzájemných soubojích na čtyři vítězství, ale rovněž boj o pozice v první čtyřce. Pátá Sparta ztrácí na třetí Slavii jen dva body a má příležitost svého rivala přeskočit. Utkání České Budějovice - Třinec sledujte exkluzivně živě od 18:15 na našem webu, od 18:50 pak i na programu ČT sport. Komentují Tomáš Jílek a Pavel Richter.

17:30 Kladno - Zlín

Kladno hostí Zlín a po pěti porážkách z posledních šesti zápasů ztrácí na šestý Litvínov čtyři body. "My si však především potřebujeme zajistit co možná nejdříve klid jistotou, že budeme hrát alespoň předkolo," zdůraznil asistent trenéra Petr Tatíček. Ve středu odjeli Středočeši z Třince s vysokou porážkou 2:7. "Oproti poslednímu zápasu musíme hodně zlepšit obrannou hru. Důležitá bude také disciplína, protože v útočném pásmu jsme dělali zbytečné fauly," řekl Tatíček.

Naději na postup do play-off z prvních čtyř míst si posílili hokejisté Zlína středečním dvoubodovým vítězstvím nad Spartou. V posledních zápasech sbírají Berani body hlavně na domácím ledě, venku ovšem ztratili pět ze šesti posledních utkání. "Po odchodu Jágra a dalších hvězd do NHL změnilo Kladno herní styl. Je v něm více bojovnosti a zarputilosti," řekl trenér Rostislav Vlach.

17:30 Chomutov – Plzeň

V souboji posledního s prvním přivítá Chomutov ve své hale Plzeň, které sice pokaždé v průběhu ročníku podlehl, ale dvakrát dovedl utkání v základní části k remíze. Piráti ztrácejí bod na předposlední Liberec, Škoda má v čele k dobru čtyři body na druhý Zlín.

18:00 Brno – Karlovy Vary

Kometa ukončila po dvoubodovém vítězství nad vedoucím týmem tabulky Plzní dlouhou sérii osmi porážek. "Určitě nám vítězství psychicky pomohlo a ty body jsou velmi cenné v našem snažení o play-off," uvedl kouč Zdeněk Venera. Kometa má Karlovým Varům oplácet vysokou prohru 0:7 z posledního vzájemného duelu. "To už je minulost, před námi stojí v boji o postup do play-off úkol bodovat v domácím prostředí," poznamenal kouč Zdeněk Venera.

Karlovy Vary výhrou 8:3 nad Ostravany ještě oživily naděje na předkolo. Na desáté Vítkovice ztrácejí Západočeši šest bodů, mají ovšem oproti Vítkovicím zápas k dobru. Brno je ale jen o bod nad Vítkovicemi. "Věříme si a chceme se pokusit o malý zázrak. Věříme, že když budeme pracovat, jak nejlépe to jde, může se klidně stát, že se nám to povede," uvedl útočník Petr Pohl na klubovém webu.

18:30 Sparta - Slavia

Shodným podtextem pro všechna derby tohoto ročníku je skutečnost, že Sparta měla vyrovnané souboje lépe rozehrané, jenže k výhře nedokázala dotáhnout ani jeden z nich. "Do konce základní části nás čeká pět těžkých zápasů, v nichž chceme navázat na lednovou výkonnost a posbírat co nejvíc bodů. Ve hře je důležitá výchozí pozice do bojů play-off a se Slavií je potřeba zase naplno bodovat a v sezoně ji konečně porazit," řekl trenér Josef Jandač. "Derby je pochopitelně specifický zápas, doufám, že přijde hodně diváků a vytvoří bouřlivou kulisu," doplnil kouč Sparty.

Slavia sice nehrála ve středu, ale v pondělní dohrávce 46. kola na ledě Vítkovic naznačila, že si formu z období před reprezentační pauzou dokázala přenést i do závěru základní části. Na první čtyřku tak může směle pomýšlet. "Na nic takového ale nemyslíme, prioritou je stále první šestka," uvedl asistent trenéra Ondřej Weissmann. Slávisté očekávají touhu Sparty po výhře, kterou umocňuje právě bilance posledních vzájemných utkání. "Sparta se hodně zvedla a má velmi dobrý tým, ale my jsme si už dokázali, že lze hrát s každým. Budeme chtít uhrát dobrý výsledek," uvedl Weissmann.

18:30 Liberec - Zlín

Podobně je na tom ve vzájemných zápasech také Liberec proti Litvínovu, jen s tím rozdílem, že bod za vyrovnaný stav po 60 odehraných minutách si připsal pouze jednou, ale ztratil duel v nájezdech. Verva se vůbec může pyšnit vynikající bilancí při samostatných nájezdech: absolvovala je v sezoně dosud sedmkrát a pokaždé s vítězným koncem.

18:50 České Budějovice - Třinec

České Budějovice úspěšně upevňují svou pozici mezi první desítkou a úplně ztracená není ještě ani jejich naděje na přímý postup do čtvrtfinále z první šestky. Na šestý Litvínov ztrácejí Jihočeši šest bodů. Nyní je čeká Třinec, jemuž v domácím prostředí nepřenechali čtyřikrát po sobě ani bod. "Máme za sebou utkání s Chomutovem, na který to moc neumíme, a čekali jsme, že zápas bude těžký, což se potvrdilo. Třinec hraje jiný hokej, místo urputnosti je jeho doménou ofenziva a bude to tak jiné utkání. My musíme být koncentrovaní a trpěliví po celé utkání," podotkl kouč Peter Draisaitl.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním České Budějovice - Třinec

Třinec přesekl sérii čtyř porážek a hned se vítězstvím nad Kladnem vrátil do hry o druhé místo. Před nedělní přímou konfrontací s druhým Zlínem však v pátek ještě musí do Českých Budějovic. "Víme, že Budějovice teď mají domácí vítěznou sérii, budou proti nám chtít uhrát další body pro play-off. Já ale věřím, že mužstvo naváže na výkon ze středečního zápasu proti Kladnu a znovu se dokážeme prosadit i střelecky," řekl trenér Ocelářů Josef Turek, jehož výběr bodoval venku šestkrát v řadě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články