Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Čeští in-line hokejisté porazili Němce a jsou v semifinále MS

Düsseldorf (Německo) - Čeští in-line hokejisté vyhráli ve čtvrtfinále mistrovství světa organizace FIRS v Düsseldorfu nad domácím mužstvem 8:4. Zajistili si tak postup do pátečního semifinále. Výhra nad Německem Čechům zaručila účast na Světových hrách 2009 ve Tchaj-wanu. To také byl hlavní cíl celé výpravy.

In-line hokej
zdroj: www.sportovni.net

Na vstupu českého týmu do zápasu, v němž byl výrazným favoritem, se neblaze podepsal časný začátek duelu a již po 92 vteřinách šel německý outsider do vedení. Netrvalo však dlouho a úspěšné trefy zadáků Aleše Zachy a Vladimíra Kameše poslali do vedení svěřence trenérů Jiřího Suhrady a Luďka Stehlíka.

Němci se však nehodlali vzdát a po celý zbytek prvního poločasu drželi krok. Na 2:2 srovnali již v 5. minutě, dokázali přežít oslabení a když se poprvé v utkání trefil Martin Vozdecký, dokázali opět rychle vyrovnat. Na kolena je nesrazila ani obrovská chyba gólmana, který lapačkou usměrnil puk za svá záda po Vlčkově střele, a 17 vteřin před přestávkou znovu srovnali na 4:4.

Po změně stran soupeř vystřídal brankáře, ale Češi se rozhodit nenechali. Do pohody je definitivně dostal Balázsův gól z úvodu druhé dvacetiminutovky a ve 27. minutě navíc zvýšil Ladislav Vlček. Krátce po té sice přišla ještě komplikace v podobě německé přesilovky čtyři na dva po dobu 46 vteřin, ale domácí tým ji nevyužil.  

Skóre pak ještě navýšil dvěma góly Vozdecký, a sám tak dosáhl hattricku. "Nebyla to žádná procházka růžovým sadem. V první půli to z naší strany nebylo nic moc, což však odpovídalo tomu brzkému začátku. Potom jsme se však již probudili a hráli svoji hru," zhodnotil duel Suhrada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články