Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Lev přijde kvůli reprezentaci o 13 hokejistů, Sejejs se zlobí na Hadamczika

Praha - Výraznou komplikací bude pro tým Lva Praha nadcházející reprezentační přestávka v přípravě na finiš základní části Kontinentální hokejové ligy. V předběžných nominacích Česka, Slovenska, Švédska, Finska a Lotyšska bylo dokonce osmnáct hráčů z kádru Pražanů, nakonec vyrazí plnit reprezentační povinnosti zřejmě třináct z nich. Klub se přitom potřebuje probojovat zpět mezi postupovou osmičku do play-off v Západní konferenci.

"Nevím o žádném mužstvu KHL, z něhož by včetně cizinců odcházelo sedm až devět hráčů. Od nás odejdou tři pětky. První tři formace budou pryč," řekl generální manažer Lva Normunds Sejejs. Nechtěl ale předbíhat v soudech, zda to bude mít vliv na zbytek sezony. "To uvidíme podle toho, v jakém stavu se nám vrátí zpátky," uvedl.

Mělo to zůstat mezi čtyřma očima

Více než nelehký stav věcí ho však podle všeho rozzlobil reprezentační kouč Alois Hadamczik svými prohlášeními o tom, že Sejejs je striktně proti nominacím českých hráčů a nechtěl pouštět nikoho. "Myslel jsem, že český reprezentační trenér je velká osobnost a postava. Proto jsem se domníval, že když se o něčem bavíme mezi čtyřma očima, tak to zůstane mezi námi a nerozletí se to do médií po tiskové konferenci," vrátil se Sejejs k Hadamczikově nominační tiskovce.

Chtěl prý jen po reprezentačním kouči, aby si hráči mohli trochu odpočinout a doléčili zranění před posledními zápasy, jež budou pro Lva v bojích o postup do play-off klíčové. "S panem Hadamczikem jsme se bavili o tom, že jsme původně dostali pozvánku pro devět hráčů. Nebylo vůbec žádným naším požadavkem, aby nenominoval nikoho, šlo jen o prosbu, aby nebral devět hráčů, ale vzal tři nebo čtyři," přiblížil Sejejs obsah rozhovoru.

S národním týmem nikdy nebyl problém

Za příklad uvedl beka Ondřeje Němce a Jakuba Klepiše, který delší čas bojuje s virózou a poslední zápasy kvůli nemoci nehrál. "Přijde mi to jako normální věc, nejde vůbec o to, že bychom nechtěli podporovat český nároďák. Vždy jsme vycházeli dobře a všechny hráče pustili. Nechceme jít do žádného konfliktu, ale ten rozhovor byl o tom, abychom se férově dohodli, a ne někde něco plácali po novinách," zdůraznil Sejejs.

Pochvaloval si naopak postoj Jariho Kurriho (generální manažer finské reprezentace). "Volal mi a ptal se, zda pustíme Samiho Lepistö. Já mu říkal, že nemám důvod ho nepustit, ale ať také chápe, co nás čeká za zápasy. Dohodli jsme se, že si ještě zavoláme po těch domácích zápasech a ještě se spolu dohodneme," uvedl Sejejs.

Nyní je v české nominaci Němec, další beci Jakub Nakládal, Jakub Krejčík a útočníci Jiří Novotný a Petr Vrána. Švédsko bude reprezentovat na Oddset Hockey Games v Malmö útočník Nicklas Danielsson a možná i Richard Gynge, který ještě v původním výběru Tří korunek nefiguroval. Ve slovenském kádru pro dva zápasy v Norsku jsou zadák Juraj Mikuš a forvardi Juraj Mikúš a Marcel Hossa. Byl tam i Tomáš Surový, který se ale kvůli zranění omluvil. V olympijské kvalifikaci v Rize budou bojovat za Lotyšsko Martinš Cipulis a Aleksandrs Niživijs.

Reprezentovat je čest

Kapitán mužstva Novotný z reprezentační akce nedělal velkou vědu. "Byli jsme zkrátka pozvaní, nominace byla takto udělaná. Jsme Češi a myslím, že je čest reprezentovat a bylo by špatné odmítat reprezentaci, takže všichni pojedeme," prohlásil Novotný. "Je to těžké. Někdy ta 'repre' pomůže, někdy přijedete unavenej, protože to jsou tři utkání ve čtyřech dnech, ale třeba mně naposledy pomohla," shodl se Novotný se Sejejsem na názoru, že reprezentační akce může být pro hráče i přínosná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články