Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec na Slavii potřetí v sezoně nestačil

Praha - Hokejisté Slavie porazili v dohrávce 21. kola extraligy Liberec 4:3 a i potřetí v sezoně tak proti Severočechům uspěli. Pražané bodovali v domácím prostředí podeváté za sebou, osm duelů vyhráli a v tabulce jsou i nadále čtvrtí. Mají však stejně bodů jako třetí Třinec.

Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Liberec ve třetím duelu pod vedením nového trenéra Pavla Hynka poprvé neuspěl a nadále je předposlední. Na třinácté Karlovy Vary ztrácí sedm bodů. Na výhře domácích se dvěma góly podílel útočník Tomáš Hertl, jeho spoluhráč Vladimír Růžička mladší si připsal tři asistence. První třetinu výrazně ovlivnila liberecká vyloučení. V prvních sedmi minutách na trestnou lavici putovali hned čtyři hráči Severočechů a domácí toho náležitě využili.

Navíc jim nahrálo, že trojice soupeřů se na trestné lavici potkala současně a Slavia díky tomu mohla hrát téměř tři minuty v pěti proti třem. Nabízený čas ale Pražané zužitkovali rychleji. V 8. minutě otevřel skóre svou první brankou v dresu Slavie obránce Koma, poté překonal bezmocného Schwarze útočník Krenželok. Liberec se výrazněji ofenzivně připomněl až ve druhé části.

Nejprve sice nevyužil úvodní přesilovku, ale krátce po jejím skončení prověřil připravenost brankáře Furcha Vantuch. Při druhé početní výhodě již Tygři snížili. Nedvědovu střelu Furch jen vyrazil a pro dorážejícího Bulíka nebylo problémem trefit odkrytou branku domácích. Poté ale tečoval Kubošovu střelu od modré Hertl a Slavia získala dvougólové vedení zpět. Další přesilovka pomohla hostům opět snížit. Samostatnou akci ideálně zakončil Pospíšil, který do Liberce přišel ze Slavie, a připsal si tak pátý gól ve třetím zápase.

Kouč Liberce Hynek ve snaze o vyrovnání stáhl hru na tři útoky a jeho svěřenci se tlačili před Furcha. Šanci Čakajíka ve 44. minutě ale zastavil faul Jelínka. Slavia čekala na brejky a ve 49. minutě se dostali Sklenář s Hertlem do přečíslení dva na jednoho, které reprezentační útočník zakončil svou druhou trefou v zápase. Hosté nerezignovali, i nadále se snažili a v 58. minutě se jim podařilo snížit na 3:4, když se prosadil před Furchem pohotový Čakajík. Vyrovnat se ale již Liberci nepovedlo ani při závěrečné power play.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Koma (Kadlec, V. Růžička ml.), 9. Krenželok (Kadlec, Alinč), 29. Hertl (Kuboš, V. Růžička ml.), 49. Hertl (Sklenář, V. Růžička ml.) - 25. Bulík (P. Nedvěd), 38. T. Pospíšil (Štich), 58. Čakajík (Dušek). Rozhodčí: Minář, A. Jeřábek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 3169.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Dresler, Koma, Kempný, Beňovič - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Krenželok, Alinč, Žejdl - Stránský, Klhůfek, Poletín - Vrdlovec. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Štich, Jánošík, Ulrych, Výtisk, D. Kajínek - Bulíř, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Bulík, Víšek - J. Vlach, Filippi, Kica - Vantuch, T. Urban, Galamboš. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Ondřej Weissmann (Slavia): "V první třetině jsme dostali přesilovku pět na tři, kterou jsme konečně využili. Začátek byl pro nás dobrý. Pak se hra srovnala a pro nás to bylo infarktové utkání, protože Liberec asi v posledních zápasech získal sebevědomí, hrál dobře a my jsme měli problém ho udržet, ubránit. Mužstvo chci pochválit za bojovnost."

Pavel Hynek (Liberec): "Do utkání jsme špatně vstoupili, hned na začátku jsme se dostali do dlouhého oslabení tři na pět a soupeř toho dokázal dvakrát využít. My jsme se z toho celou první třetinu dostávali. Začali jsme se zlepšovat až od poloviny utkání, kdy jsme zvedli pohyb a agresivitu. Dali jsme kontaktní gól na 2:1, ale soupeř dokázal zase odskočit. Bojovali jsme až do konce, třetí třetina byla z naší strany nejlepší. K tomu, abychom srovnali, chybělo i trochu štěstíčka a důrazu. Musím ale ocenit výborný výkon Slavie, která hraje v pohodě. Je dobře organizovaná, hráči jsou disciplinovaní, hrají výborně systém a myslím si, že nám (Slavia) ukázala hodně chyb."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články