Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chomutov s novým trenérem porazil v prodloužení Třinec

Chomutov - Hokejisté posledního Chomutova porazili ve 44. kole extraligy Třinec 3:2 v prodloužení. O úspěšné premiéře nového kouče Pirátů Jiřího Čelanského rozhodl v 64. minutě obránce Brett Palin. Hosté, jimž se v průběhu duelu povedlo smazat dvoubrankovou ztrátu, prohráli podruhé za sebou.

Chomutov - Třinec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Domácí s novým realizačním týmem a několika posilami v sestavě začali proti vlažným hostům velmi aktivně. Vidět byl především Divíšek, jenž však Hamerlíka v první slibnější příležitosti nepřekonal. Vzápětí byl na celkem čtyři minuty vyloučen Stehlík, domácí gólman Hanuljak ovšem nemusel za celou dobu příliš ukázat své umění, neboť Třinec sehrál přesilovku špatně. Ve 12. minutě měli první početní výhodu Piráti, v níž byl nejprve v šanci osamocený Kubinčák, poté připravil dobré příležitosti i pro Rýgla a Divíška, stav se však neměnil.

V další přesilovce Severočechů nejprve prováhal šanci na zakončení Divíšek, ale hned poté ho střílenou přihrávkou našel Kubinčák a domácí vedli. Už po 59 vteřinách přidali domácí zaskočeným Ocelářům druhý zásah díky Sikorovi. V úvodu druhé třetiny mohl snížit Varaďa, jenže Hanuljak byl proti. Chomutov až do poloviny zápasu vcelku s přehledem kontroloval průběh zápasu, pak se přece jen začali probouzet hosté. Jejich zvýšená aktivita však nepřinesla do druhé přestávky nic kromě Ovčačíkovy střely, která ve 35. minutě zazvonila na konstrukci branky za Hamerlíkem.

Už po 29 vteřinách třetího dějství musel na trestnou lavici Pulpán a hosté nabídnuté šance přesně po půlminutě využili, když vše před sebou propálil od modré čáry Zíb. Jen 44 sekund poté se proti pravidlům provinil Hrabal, takže do čtyř museli Třinečtí, jenže Pirátům záhy ujel Polanský a v koncovce prokázal své rychlé ruce. Oceláři poté přestáli bez úhony prohřešek Lojka a vrhli se opět do útoku.

Hanuljaka po Růžičkově ráně zachránila tyč, což si však sudí pro jistotu ještě ověřili u videa. Kanonýr Slezanů poté hrozil i v přesilovce, domácí zadáci však zvládli puk za Hanuljakovými zády uklidit do bezpečí. Na druhé straně se proti Hřebejkovi vyznamenal Hamerlík. A protože vniveč přišla i další chomutovská přesilovka, šlo se do prodloužení. V něm našlápl nadějně Hrabal, Hanuljak ho ovšem vychytal. Přišla série tří vyloučení v krátkém sledu, domácí lavička sáhla k oddechovému času a fanoušky následně rozjásal Palin.

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Divíšek (Kubinčák), 18. Sikora (M. Procházka), 64. Palin (Divíšek, D. Hruška) - 41. Zíb (Hrabal, M. Růžička), 43. Polanský. Rozhodčí: Turčan, Homola - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:11, navíc Pulpán (Chomutov) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 105.

Chomutov: Hanuljak - Stehlík, Pulpán, Palin, Mrázek, Rutta, Macháček, Rýgl, Bartejs - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Zálešák, Hřebejk - M. Procházka, Hromas, Sikora - Y. Treille, T. Káňa, Kůs. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Třinec: Hamerlík - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - Varaďa, Peterek, M. Růžička - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hrňa, Matuš, Zagrapan. Trenéři: Turek a Janků.

Jiří Čelanský (Chomutov): "Vyšel nám úvod, první dvacetiminutovka byla z naší strany taková, jakou si přejeme prezentovat po zbytek sezony. Od druhé třetiny měl lehce navrch Třinec, ale dneska to byl odbojovaný zápas a hráči hráli velkým srdcem. Na tom chceme stavět a myslím, že to je ta cesta, která nás může dovést k záchraně."

Pavel Janků (Třinec): "Nám se dnes opět nepodařila první třetina, po níž jsem prohrávali 0:2. Pak jsme postupně stáhli sestavu na tři pětky, trošku jsme otevřeli hru a myslím, že dvě třetiny jsme byli malinko lepší. Ve třetí třetině se nám podařilo rychle srovnat a měli jsme několik dobrých šancí na to, abychom otočili zápas úplně. V závěru měl však Chomutov, který hrál dnes výborně, také nějaké šance. Byla z toho remíza v základní hrací době, v prodloužení jsme byli bohužel vylučováni, a to nás stálo bod navíc."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články