Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberecké trápení pokračuje, proti Budějovicím nedal ani gól

Liberec - Hokejisté Liberce prohráli ve 42. kole extraligy s Českými Budějovicemi 0:2 a potvrdili, že se jim v domácím prostředí nedaří. Tygři v Tipsport areně prohráli popáté za sebou, poslední tříbodovou výhru si připsali na konci listopadu. Jihočeši naopak vyhráli počtvrté za sebou, i díky prvnímu čistému kontu v sezoně brankáře Jakuba Kováře.

Liberec - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté nastoupili v Liberci už s novou posilou, obráncem Harantem. Začátek utkání byl ve znamení Bílých Tygrů, kteří vstoupili do utkání aktivněji. První velkou šanci měl ve 3. minutě bek Čakajík, který ale nezužitkoval Galambošovu přihrávku v úniku dva na jednoho. Hosté kontrovali o chvíli později střelou Vydareného, ale Schwarz byl na místě. V 7. minutě byl velice blízko svému prvnímu gólu v extraligové kariéře liberecký Jánošík, ale Kováře nepřekonal. Další minuty první třetiny byly ve znamení několika po sobě jdoucích přesilovek. Nejprve měli početní výhodu domácí, 20 vteřin dokonce dvojnásobnou, ale nevyužili jí.

Pak se dostali do tlaku hosté, pomohlo jim postupně trojí vyloučení na liberecké straně. Početní výhody také přinesly Mountfieldu velikou příležitost v 16. minutě, Frühauf našel před Schwarzovou brankou Kohna, ale ten prázdnou libereckou svatyni minul. Domácí pokračovali v aktivitě i po přestávce, ale neproměňovali šance. Ve 24. minutě se pokoušel Jánošík, ale Kovář jeho pokus vyrazil. Vzápětí kontrovali hosté, ale Schwarz byl při střele Šimánka na místě. Zkoušel to i Duda, ale přestřelil branku.

I přes pasivnější hru měli hosté na hokejkách dvě největší šance druhé třetiny. Nejprve ve 36. minutě trefil Kotalík tyč Schwarzovi branky a na začátku 39. minuty se na libereckého brankáře řítil sám Škoda. Jeho nájezd ale liberecký brankář zlikvidoval. Třetí třetinu začali opět aktivněji domácí, Bulíř ale v úniku trefil jen betony Kováře. Na druhé straně byl v šanci Suja, ale Schwarz byl na místě.

Tlak Liberce sice pokračoval, ale byl neplodný. V 50. minutě nečekaně udeřili hosté. Suja nahrál zpoza branky Šimánkovi, který otevřel skóre utkání. O chvíli později se do velké šance prosadil individuálně Filippi, ale Kováře nepřekonal. Domácí pokračovali v tlaku, do šance se dral Víšek, ale Kovář stále odolával. Hosté se vymanili z tlaku, střelu Suji ale Schwarz vykopl betonem. Definitivní pojistku na výsledek přidal v 59. minutě Kotalík, který zblízka prostřelil Schwarze po přihrávce Kohna.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 50. Šimánek (Suja, Mertl), 59. Kotalík (L. Kohn). Rozhodčí: Turčan, Šír - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3 412.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Jánošík, Moravec, Ulrych, Štich, Výtisk - Bulíř, P. Nedvěd, Dušek - Duda, Filippi, Víšek - Bárta, Vantuch, Kica - Galamboš, Bortňák, Pospíšil - J. Vlach. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Dietz, Harant - Suja, Mertl, Šimánek - Kotalík, Škoda, L. Kohn - Dej, Langhammer, L. Květoň - Červený, Knotek, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Filip Pešán (Liberec): "Projevuje se stále stejný obrázek naší hry. Nejsme schopni vstřelit branku, x zápasů hrajeme bez vstřeleného gólu. Když už ho někdo v poslední době dá, tak je to většinou člen čtvrté lajny. Nedokážeme sehrát přesilovky, nedáváme góly a kolem toho se točí celá naše hra. Schwarz chytal fantasticky, ale když dostaneme první gól, tak to musíme otevřít, ale neschopnost dát gól nás sráží. Sice bojujeme, ale jen bojovností se zápasy vyhrát nedají."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Myslím, že to dnes byl v Liberci zajímavý zápas, i když padlo málo gólů. V první třetině měly oba týmy šance, přesilovky, možnost něco vymyslet a skórovat. I v dalším průběhu měly oba týmy šance ke skórování, ale rozhodlo se až ve třetí třetině. Projevilo se totiž to, že kdo v takhle vyrovnaném utkání najde jako první gólovou střelu, tak je ve výhodě. Byli jsme to my, kdo tu střelu našel a pak jsme dokázali dovést zápas do vítězného konce. Jsem i rád, že jsme dokázali hrát konstantně a s nasazením po celých šedesát minut."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy