Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kladno bojuje o první šestku, doma přivítá brněnskou Kometu

Praha - Hokejisté Kladna přivítají v předehrávce 41. extraligového kola Kometu Brno s jediným cílem - konečně přerušit sérii porážek s Jihomoravany, která včetně loňského předkola play-off narostla už na sedm zápasů. Duel je navíc pro oba soupeře hodně důležitý v boji o první šestku, tedy o přímý postup do play-off.

Středočeši po definitivním rozloučení Jaromíra Jágra sice vyšli bodově i střelecky zcela naprázdno v Karlových Varech, ale následně si odvezli všechny body z Liberce, kde naopak sami neinkasovali. Nyní se vracejí na domácí led a zopakování posledního úspěchu zpod Ještědu by se jim náramně hodilo; pátí Rytíři mají na sedmé Brno k dobru jen dva body.

"V Liberci jsme si dokázali, že lze hrát a zároveň i uspět bez velkých jmen, která jsme v týmu měli. A v tomto duchu chceme i pokračovat," řekl kouč Zdeněk Vojta. "Jde o důležitý zápas z pohledu té první šestky. Abychom uspěli, bude zapotřebí bojovnost, poctivá obrana i trošku štěstí v koncovce," doplnil Vojta.

Brňané ukončili v neděli po vítězství nad Chomutovem sérii devíti zápasů, v nichž nedosáhli na tři body. "Samozřejmě se to odrazilo na náladě hráčů. Žádný tým neprojde celou sezonou bez výkyvů. Myslím si, že už máme krizi za sebou," poznamenal na dnešním setkání s novináři trenér Zdeněk Venera.

"I bez hráčů NHL v týmu soupeře to bude těžký zápas, který bude vypadat jinak než ty předchozí. Předpokládám, že hokejisté, kteří se tolik nedostali na led a spoléhali na hvězdy, budou hrát zodpovědně. Nebude to pro nás jednoduché," dodal Venera. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články