Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev vyhrál nad Čeljabinskem a upevnil si sedmé místo v konferenci

Praha - Hokejisté Lva Praha zvítězili v Kontinentální lize nad Čeljabinskem 6:2 a na sedmém místě Západní konference zvýšili svůj náskok na devátý Doněck na pět bodů. Lev sice ztratil v druhém dějství dvoubrankové vedení, ale v závěrečné třetině rozhodli dvěma góly Petr Vrána a jedním Nicklas Danielsson s Martinšem Cipulisem. Po pauze pro víkendové Utkání hvězd KHL čeká tým kouče Václava Sýkory v úterý prestižní duel proti Slovanu Bratislava.

Radost hokejistů Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Čeljabinsk se musel obejít bez běloruské hvězdy Andreje Kosticyna, který dostal od KHL disciplinární trest na dva zápasy, i finského útočníka Kontioly. Lev byl od začátku aktivnější a zaměstnával gólmana Garnetta. Za Traktor zahrozil ve čtvrté minutě český útočník Bulis, který minul branku.

Na druhé straně Garnett ještě kryl Klepišovu ránu, ale v polovině úvodní části kapituloval. Po Řepíkově přihrávce se trefil z levého kruhu do levého horního rohu Cingel a připsal si premiérovou branku v KHL. Lev udával tempo hry a zvýšit mohl Christensen. V 15. minutě už se Pražané radovali, když Surový zpoza branky přihrál před brankoviště Karamnovovi a ruský útočník si také připsal první trefu za Lva.

Domácí mohli v druhé části pojistit vedení, ale nejdříve trefil tyč v 25. minutě Rachůnek a vzápětí pomohla konstrukce branky Traktoru i po tečované střele Porselanda. Na Garnettovi pak ztroskotal Christensen. Když se Lvu nepodařilo uniknout na 3:0, udeřil bleskově Čeljabinsk. Při Mikušově trestu našel Čistov před brankou Bulise, který umístil puk nad levé rameno Pöpperleho.

Za 61 vteřin v závěru před brankou v souboji Kuzněcov plácnul do puku a ten se odrazil obloučkem za záda gólmana Lva. Odpovědět mohli Cipulis a Hossa, ale jejich šance Garnett pokryl. V úvodu závěrečné části nejdříve zakončoval v dobré pozici Bulis, ale opětovného vedení se dočkali domácí. Vrána na dlouhou hůl zpracoval Klepišovu přihrávku na modré čáře a únik zakončil nad Garnettovu vyrážečku.

Utkání Lev Praha - Čeljabinsk
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Pak Lev nevyužil svou jedinou přesilovku v utkání, ale následně definitivně rozhodl. Nejdříve se ve 49. minutě trefil po Oystrickově přihrávce Danielsson a za dvě minuty zakončil kombinaci druhého útoku bekhendem mezi Garnettovy betony Vrána. Výsledek ještě dovršil 28 sekund před koncem Cipulis.

Sýkora ocenil své svěřence, jak závěrečné dějství zvládli. "Tým tomu nepodlehl, výborně vstoupil do třetí třetiny, rychle jsme dali gól na 3:2. Z dalších šancí už jsme skórovali a rozhodli," uvedl Sýkora. "Jsou to pro nás strašně důležité tři body. Tým podal od gólmana až po posledního útočníka velmi dobrý výkon."

Čeljabinsk, který je čtvrtý ve Východní konferenci, prohrál popáté za sebou a získal v této sérii jen tři body. "Brzy jsme prohrávali 0:2. Sice se nám podařilo vyrovnat, ale udělali jsme ve třetí třetině hodně chyb, a proto jsme prohráli," prohlásil trenér Valerij Bělousov.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev jasně přehrál Čeljabinsk

Lev Praha - Traktor Čeljabinsk 6:2 (2:0, 0:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 10. Cingel (Řepík, Němec), 15. Karamnov (Surový, Němec), 41. Vrána (Klepiš, T. Rachůnek), 49. Danielsson (Oystrick, Cipulis), 52. Vrána (Klepiš, T. Rachůnek), 60. Cipulis (Danielsson) - 31. Bulis (Čistov, Jakucenja), 32. Kuzněcov (Popov). Rozhodčí: Anisimov, Olenin - Sivov, Šeljanin. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 4071.

Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Němec, Krejčík, Mikuš, Porseland, Oystrick, Hunkes - Danielsson, Christensen, Novotný - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Hossa, Karamnov, Surový - Řepík, Cingel, Cipulis. Trenér: Václav Sýkora.

Čeljabinsk: Garnett - Razin, Bělov, Šinin, Katičev, Rjabykin, Quint, Vasilčenko, Nestěrov - Jakucenja, Bulis, Čistov - Antipov, Dugin, Panov - Ničuškin, Kuzněcov, Glinkin - Lemťjugov, Popov, Karpov. Trenér: Valerij Bělousov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články