Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Třinec porazil v prodloužení Plzeň a posunul se na druhé místo

Třinec - Hokejisté Třince zvítězili v předehrávce 39. kola extraligy na ledě Plzně 3:2 v prodloužení. Posedmé za sebou bodovali a na druhém místě tabulky mírně snížili náskok vedoucích Indiánů na deset bodů. O druhé porážce Plzně za sebou po předchozí sérii osmi výher rozhodl svým druhým gólem v utkání Jiří Polanský.

Plzeň - Třinec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Domácí sice díky dvěma trefám Václava Pletky dvakrát vedli, ale lépe bruslící Oceláři dokázali dvakrát vyrovnat. Prodloužení si vynutil Polanský. Tomu zdatně sekundoval spoluhráč ze třetího třineckého útoku Martin Adamský, který k jedné brance přidal dvě asistence. Hosté do utkání vstoupili aktivněji, ale ztroskotávali na gólmanu Svobodovi. Domácí poprvé zahrozili v 6. minutě a po Kovářově přihrávce zpoza branky otevřel zblízka skóre Pletka. V 19. minutě zaváhal při zastavení třineckého nahození ve středním pásmu Dan Růžička a rozjetý Adamský svůj únik proměnil střelou mezi Svobodovy betony.

V úvodu prostřední části po dalším zaváhání domácí obrany trefil Květoň z mezikruží horní tyčku a vzápětí Polanský z brejku pálil vedle. Z ještě lepší střelecké pozice ve 25. minutě minul bekhendem i Orsava. O dvě minuty později třinecký nápor znásobila 29 sekund dlouhá přesilovka pět na tři, Indiáni ji ale v pohodě ubránili. Před polovinou utkání přežili také stejnou početní výhodu Ocelářů. Přečkaná oslabení domácí povzbudila a třinecký gólman Hrubec se musel překonávat.

Na druhé straně zastavil na brankové čáře Svoboda dorážku Martina Růžičky. Domácí udeřili ve 33. minutě při přesilové hře pět na tři. Vlasákovu střelu ještě Hrubec akrobaticky vyrazil, ale Pletka zblízka poslal Plzeň do vedení. V pokračující jednoduché přesilovce Hrubec udržel svůj tým ve hře při Gulašově střele. V závěrečné třetině Třinec těžko procházel přes střední pásmo.

Ve 49. minutě se to podařilo Polanskému a po jeho přihrávce Svoboda ramenem vytěsnil pokus Adamského. Dvě minuty nato se Polanský zleva protáhl před branku a vyrovnal na 2:2. Vzápětí Peterek kličkou do bekhendu nepřekonal Svobodu a z protiútoku po Strakově objetí branky zamířil Jeřábek mimo. Tři minuty před koncem Adamský neuspěl s bekhendovým blafákem při svém úniku. V prodloužení sice ujel Pletka, ale zakončil nad a z protiútoku rozhodl o bonusovém bodu pro Oceláře dorážkou Adamského střely Polanský.

Škoda Plzeň - Oceláři Třinec 2:3 v prodloužení (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Pletka (Jan Kovář), 33. Pletka (Vlasák, Jiří Hanzlík) - 19. Adamský (Lojek, Klouček), 51. Polanský (Adamský), 62. Polanský (Adamský). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Horinek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc Dvořák (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4722.

Plzeň: A. Svoboda - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Dvořák - Hollweg, Lev, Vlček. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hrňa, Matuš, Hampl. Trenéři: Turek a Janků.

Michal Straka (Plzeň): "V posledních zápasech nehrajeme dobře. Nemáme dobrý pohyb a prohráváme osobní souboje. Jediné pozitivum z dnešního utkání byl výkon gólmana Svobody. Také nám pomohla využitá přesilovka. Na každý tým v sezoně sedne krize a my se v ní bohužel asi právě nacházíme. V kabině jsme si to vysvětlovali. Za bod jsme spokojeni. Na rozhodující gól Třince v prodloužení se nechceme vymlouvat. Marušák nenastoupil, protože jednáme o jeho výměně do jiného týmu. Naopak zkoušíme šikovného Vlčka z Písku."

Josef Turek (Třinec): "Oba týmy si vytvořily plno šancí, ale skvěle zachytali oba gólmani. V první třetině jsme dali snad dvě tyčky. Ve třetí třetině jsme byli lepší a ten druhý bod jsme si zasloužili. Už dlouhodobě se nám v Plzni nedařilo, takže jsme rádi za výhru po prodloužení. Chtěl bych za výkon pochválit celý tým. Extrémně se dařilo dvojici Adamský, Polanský a chtěl bych vyzdvihnout i Peterka s Varaďou. Nasazení Růžičky do hry jsme nechali na něm. Cítil se v pohodě, takže se rozhodl hrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články