Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Extraliga slaví 1000. kolo, vystřídalo se v ní 24 týmů

Praha - Hokejová extraliga letos slaví dvě velká jubilea. Hraje se dvacátou sezonu a v neděli 13. ledna se odehraje 1000. kolo základní části. Mimořádný milník bude na šesti stadionech připomínat řada doprovodných akcí, které připravují samy kluby i partneři extraligy. Hrát se bude například s puky se speciálním logem a diváci budou soutěžit o dresy z limitované edice.

První vsetínský titul v sezoně 1994/1995
zdroj: isifa autor: Pavel Paprskář

"Tisíc kol - to je ohromné číslo. Je za ním spousta práce, radosti, smutku. Vím, o čem mluvím, dost jsem v hokeji prožil," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček pro hokej.cz. Samostatná extraliga se hraje od sezony 1993/1994. Za tu dobu diváci zhlédli více než 6 900 utkání, ve kterých se vystřídalo 24 klubů.

Největšími stálicemi na české klubové scéně jsou Sparta, Pardubice, Plzeň, Litvínov, Zlín a Vítkovice, extraligu hrají nepřetržitě od vzniku samostatné soutěže. Nejvíce titulů posbíral Vsetín, suverén konce devadesátých let, který získal šest titulů, z toho pět v řadě. Na někdejší slávu však mohou na Valašsku pouze vzpomínat, nyní Vsetínu patří páté místo ve východní skupině 2. ligy, tedy třetí nejvyšší soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Extraliga oslaví 1000. kolo

Během dvaceti let se střídavými úspěchy bojovala v nejvyšší soutěži řada dalších týmů, které se v ní do dnešních dní neudržely. Z bývalých extraligistů hraje v první lize Jihlava, Hradec Králové, Olomouc, Ústí nad Labem a Mladá Boleslav. Znojmo dalo přednost středoevropské soutěži EBEL, v druhé lize působí Havířov, Jindřichův Hradec a Opava.

BPA nadále partnerem extraligy

Předsedkyně představenstva BPA Jana Obermajerová zároveň potvrdila, že společnost bude i v příštích pěti sezonách marketingovým partnerem extraligy. V dosavadních 18 letech podle ní BPA zajistila klubům celkový příjem 1,6 miliardy korun bez DPH. BPA je i partnerem hokejové reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články