Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Druhý Zlín hostí první Plzeň, Jágr přece jen nastoupí

Praha - Ve znamení definitivního odchodu zámořských hráčů po vyhlášení konce výluky NHL se ponese úterní program zápasů 38. kola hokejové extraligy. Překvapivě nakonec nastoupí v posledním zápase Jaromír Jágr, který se tím chce rozloučit s domácími fanoušky. Původně už na přání Dallasu hrát neměl. V souboji prvních dvou celků tabulky může Zlín doma alespoň trochu ukrojit z velkého náskoku Plzně, který narostl již na 13 bodů. Utkání sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a David Moravec.

17:00 Třinec  Slavia

Třinci se před utkáním se Slavií rozpadlo elitní duo Růžička - Bonk. Růžička po nárazu do hrazení svůj start zvažuje, Bonk má potíže s kolenem a nenastoupí. "Naštěstí nebude muset jít na operaci, ale nějaký čas nám bude chybět. Jak dlouho, to ještě není jasné," řekl kouč Ocelářů Josef Turek. "Bodovali jsme pětkrát v řadě, věřím, že litvínovský začátek nám neubere sebevědomí. Slavia je teď rozjetá, hraje výborně, ale doma chceme navázat na vítěznou sérii," dodal Turek.

Slavia byla dosud proti Třinci v sezoně vcelku úspěšná, když ze dvou zápasů přenechala Ocelářům jen dva body a sama čtyři ukořistila. V úterý bude ale její úloha obtížná. Pražané musejí zacelit mezery po odchodu ofenzivních es Sobotky a Bednáře, k dispozici by už ale měl být talent Hertl po návratu z MS dvacítek. "Musíme se s tím zkrátka vypořádat a porvat se s tím musejí ti mladí," uvedl kouč Vladimír Růžička.

17:30 Kladno  Litvínov

Kladno prohrálo čtyři z posledních pěti zápasů a i proti Litvínovu bude postrádat řadu zraněných hráčů v čele s kapitánem Paterou. Vítanou pomocí jim však bude Jaromír Jágr, který původně hrát neměl, nakonec však ke svému poslednímu extraligovému zápasu nastoupí. "Příležitost dostanou i další hráči, kteří se možná cítili trošičku nevytížení. Teď bude záležet jen na nich, jak příležitost uchopí, aby dokázali svou sílu, že do týmu patří," uvedl trenér Zdeněk Vojta.

Je nám líto, video expirovalo.
Dnešní extraligové zápasy se už odehrají bez Jágra a dalších hráčů z NHL

"My potřebujeme zlepšit výsledky ze zápasů venku a k tomu musíme především lépe bránit. Podařilo se nám v poslední době zlepšit nástupy do zápasů, ale dostáváme moc gólů," uvedl asistent litvínovského trenéra Petr Rosol. "Pokud jich v Kladně pět dostaneme, asi to sotva přestřílíme šesti," dodal.

17:30 Chomutov  Vítkovice

Chomutov má velkou příležitost snížit ztrátu na vytoužené příčky, které zajišťují postup do předkola play-off a zároveň vyhnutí se účasti ve skupině o udržení. Předposlední Piráti ztrácejí na desáté Vítkovice osm bodů.

Ostravané v neděli po šesti zápasech v řadě nebodovali a balancují na hraně neúčasti v play-off. Desáté místo drží před Českými Budějovicemi pouze o skóre. Trenér Peter Oremus má před utkáním v Chomutově pro hráče jasné úkoly. "Musíme se vrátit k tomu, co nás ctilo v minulých zápasech. K tvrdosti, k bojovnosti, k důslednosti, bez toho nebudeme úspěšní," řekl Oremus. Vítkovicím schází zraněný Kovář.

17:30 České Budějovice – Karlovy Vary

V Českých Budějovicích postavil pro duel s Karlovými Vary kouč Peter Draisaitl po sérii čtyř porážek před hráče jediný úkol - najít cestu k tomu, jak utkání vyhrát. "V posledních zápasech jsme sice nepodali až tak špatné výkony, ale vždy jsme našli pomyslně cestu k tomu, jak utkání prohrát. Například individuálními chybami. Musíme se naučit dotáhnout dobře rozehrané utkání do vítězného konce," prohlásil Draisaitl.

Ani Karlovarští za sebou nemají v novém roce dobré výsledky, když ve dvou odehraných utkáních nebodovali a pokaždé jen jednou skórovali. I proto jsou poslední. "Dlouhodobě máme se střílením gólů problémy, podílí se na tom jen první pětka, potřebujeme, aby se připojili i další. Ty poslední dva zápasy jsme hráli hodně ustrašeně a bojácně," připomněl kouč Richard Žemlička.

18:00 Zlín – Plzeň (ČT sport)

Lákadlem kola bude duel druhého Zlína s extraligovým lídrem Plzní. "Chtěli bychom tentokrát předvést pěkný hokej se šťastným koncem pro nás. I když dobře víme, že Plzeň vyhrála v extralize posledních osm zápasů a tým je v psychické pohodě," řekl trenér Zlína Rostislav Vlach." Nebudeme ale vyloženě bránit Strakův útok, chceme podat kolektivní výkon," doplnil Vlach.

Plzeň protáhla svou vítěznou šňůru už na osm zápasů a je ve velké pohodě. Se Zlínem v sezoně dosud Indiáni neztratili ani bod. "Domácí jsou tam s námi nahoře a už jsme klukům v této souvislosti říkali, že musejí umět přijmout roli favorita, když hrají tak dlouho nahoře. Je pak pochopitelné, že se na vás ostatní kluby chtějí vytáhnout," uvedl kouč Milan Razým.

18:30 Liberec  Brno

Liberec se v neděli po více než měsíci dočkal v Karlových Varech výhry za tři body a stejně jako Chomutov ztrácejí Bílí Tygři na desátou příčku osm bodů. Z posledních pěti vzájemných utkání proti Kometě vyhráli Severočeši v domácím prostředí pod Ještědem čtyřikrát.

Hokejisté Brna naopak už téměř měsíc na tříbodové vítězství čekají. Naposledy 9. prosince porazili v Praze Slavii 3:1, od té doby ze sedmi zápasů vyhráli pouze po nájezdech nad Vítkovicemi a vypadli z první šestky. "Herní projev jsme sice zlepšili, srážejí nás ale zbytečné individuální chyby a trápíme se nyní v koncovce. I když střeleckých šancí máme dost. Potřebujeme zlepšit hlavně naší defenzivu," posteskl si trenér Zdeněk Venera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články