Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Český hokej šel nahoru, myslí si Růžička o hráčích z NHL

Praha - Kouč Slavie Vladimír Růžička považuje působení hráčů ze zámoří během výluky NHL za přínosné pro celou extraligu a český hokej obecně. A to i přesto, že sám mohl využít jen útočníka Vladimíra Sobotku a krátkodobě také Romana Červenku. "Hokej šel strašně nahoru a během podzimu přeskočil fotbal. A to právě díky Jardovi Jágrovi a dalším hráčům z NHL, kteří extraligu nakopli a přitáhli hodně diváků do ochozů."

Trenér Slavie nesouhlasí s názory, že extraliga byla kvůli přítomnosti hráčů z NHL nefér. "Zkrátka byla výluka a každé mužstvo mohlo mít jakéhokoliv hráče," prohlásil. Zároveň ale připustil, že některé týmy měly k získání posil přece jen o něco blíže. "Samozřejmě měli určitou výhodu ti, kteří si vychovali těch hráčů víc a ti tam pak hráli," uvedl Růžička.

Domnívá se, že bylo pouze přínosem, když diváci mohli hráče ze zámoří sledovat při působení v tuzemsku. "Třeba zrovna Vláďa Sobotka tady šest, sedm let nehrál. Každý si teď mohl udělat nějaký pohled na ty hráče, jak na tom vlastně jsou," podotkl Růžička.

Kouč Vladimír Růžička: "Sezona se teď bude dohrávat a uvidí se jak. Hlavně aby vydrželi a chodili diváci, protože ti hráči na tom mají obrovský podíl."

Sám se musí vypořádat s nelehkou situací, neboť vedle Sobotky, jenž se vrací do St. Louis, uspíšila zpráva o konci výluky rovněž odchod dalšího ofenzivního tahouna Jaroslava Bednáře do Bernu. V Sobotkovi, jenž si v 27 zápasech připsal 25 bodů (10+15) odejde Pražanům nejproduktivnější hráč týmu, v Bednářovi zase nejlepší střelec - zkušený forvard stihl za 13 utkání 12 branek a navrch přidal tři nahrávky.

"Oba pro nás byli klíčoví a strašně nám pomohli. Zase budeme hrát v podobné sestavě jako loni a uvidíme. Vrátí se nám Tomáš Hertl z MS dvacítek, zapojíme další mladé hráče," řekl Růžička. Případné posily prý neřeší. "Zatím asi žádná nebude."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články