Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

České Budějovice prohrály ve Zlíně a vypadly z první desítky

Zlín - Hokejisté Českých Budějovic prohráli na ledě Zlína 2:5 a po čtvrtém utkání bez bodu vypadli z první desítky pro play-off. Mountfield se musel obejít bez posil z NHL Václava Prospala a Milana Michálka, kteří se během cesty k utkání dověděli o plánovaném konci výluky v NHL a opustili tým.

Do prvního útoku Zlína se k Leškovi a Balaštíkovi vrátil Köhler, jenž v předchozích zápasech nastupoval ve čtvrté lajně. Do utkání vstoupili aktivně domácí. V pěkné akci se k zakončení dostal Balaštík, jehož střelu brankář Kantor chytil. Zlín se i nadále tlačil do branky, z čehož vytěžil přesilovku po vyloučení Šimánka. A nabídnutou výhodu domácí bleskově využili. Z trestu českobudějovického kapitána uběhlo pouhých 21 sekund, když se od modré čáry trefil Linhart. Zlín poté ubránil menší tlak soupeře. Na gólmana Horčičku nevyzrál agilní Dej. V poslední minutě si Berani vytvořili závar v hostujícím brankovišti, ale v dobré šanci Kubiš promáchl.

V prostřední pasáži Jihočeši vyrovnali hru. Po polovině utkání Zlínští ubránili 70 sekund trvající dvojnásobné oslabení po faulech Čajánka a Köhlera. Od návratu domácího kapitána do hry však uplynulo jen sedm sekund, když brankář Horčička kapituloval. Střelou zblízka jej překonal Langhammer. Při následném vyloučení Mertla ve velké střelecké příležitosti netrefil Leška odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - České Budějovice

V první polovině poslední třetiny měl Zlín k dispozici přesilovku. V ní si vytvořil nápor, ovšem bez gólového efektu. Již při rovnovážném počtu hráčů na ledě se ale domácí kýženého gólu dočkali. Od modré čáry vyslal nechytatelnou střelu Zámorský. Zlín se však z vedení neradoval dlouho, neboť vzápětí inkasoval. Na trestné lavici seděl Frühauf a Köhler, jenž obdržel čtyřminutový trest. Více prostoru na ledě hosté zužitkovali, když Kohn tečoval střelu Vydareného. Vzápětí ještě domácí ubránili 73 vteřin trvající oslabení tří proti pěti. Velkou šanci měl Leška, jehož pokus brankář Kantor zlikvidoval. Vedení domácím ale vrátil v 55. minutě opět Zámorský, který se znovu prosadil od modré čáry. Po něm ještě uspěl Filip Čech a definitivní podobu výsledku určil kapitán Čajánek.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (1:0, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 9. Linhart (Hamrlík, Leška), 47. Zámorský (Řezníček, O. Veselý), 55. Zámorský (Čajánek, O. Veselý), 58. F. Čech (Kubiš, Melenovský), 59. Čajánek (Holík) - 35. Langhammer (Kotalík, L. Kohn), 48. L. Kohn (Vydarený, Kotalík). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 4060.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Frühauf, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Červený, Mertl, Suja - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Dej, Langhammer, Knotek - Rousek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Juraj Jurík (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání hrané zezadu a výsledek byl otevřený. Soupeře jsme přetlačili v posledních pěti minutách a za tři body jsme rádi. Že začne NHL se nás netýká, neboť jsme žádné zámořské posily neměli. Mužstvo Českých Budějovic podalo kvalitní výkon i bez hráčů z NHL."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Byl to celkem vyrovnaný zápas, který rozhodují situace, jako je dvojnásobná přesilovka, kterou jsme měli, ale nezvládli. Zrovna to tak aktuálně máme, že nějakým způsobem najdeme cestu, jak zápas prohrát. Děláme až moc individuálních chyb, na které doplácíme. Tak to bylo i tady. S odchody Václava Prospala a Milana Michálka jsme se vypořádali celkem dobře a byli jsme schopni hrát vyrovnané utkání. S tím, že začne sezona v NHL, se dalo počítat. My jsme posily měli, pomohly nám a bylo dobře, že u nás byly. Novou situaci musíme zvládnout a nemůžeme se tím moc zabývat. Nikdy bych si nedovolil hráče do utkání nutit, aby se třeba nezranili. Vůbec jsme o tom nepřemýšleli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články