Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Extraliga 2013 začíná soubojem Liberce s Pardubicemi

Liberec - Předehrávka 36. kola mezi Libercem a Pardubicemi nastartuje seriál hokejové extraligy v novém kalendářním roce. Pro oba celky půjde o hodně důležité body. Bílí Tygři stále věří, že ze dna tabulky se po nepovedené sezoně nakonec odrazí k účasti ve vyřazovacích bojích, tři body na desátou příčku, zajišťující předkolo play-off, však ztrácejí i titul obhajující Východočeši.

Předposlední Liberec bodoval v šesti z posledních sedmi zápasů, vyhrát však dokázal pouze jednou. "Chybí nám ještě krůček k tomu, abychom ty zápasy dokázali vyhrávat. V naší situaci je cenný a potřebný každý bod. Je potřeba proměnit třeba jednu nebo dvě přesilovky navíc, aby z těch remíz byla případně i nějaká výhra," řekl kouč Filip Pešán.

V bilanci domácích zápasů zůstávají Severočeši nejhorším celkem soutěže - pod Ještědem uhráli z 16 zápasů jen 19 bodů. To však proti Pardubicím hodlají změnit. "Hrajeme oba o bytí a nebytí, my jsme na tom ještě o něco hůře než Pardubice. Očekávám urputný a nervózní hokej a jen doufám, že bude se šťastným koncem pro nás," konstatoval Pešán.

Hostující trenér Mojmír Trličík si rovněž dobře uvědomuje důležitost zápasu a rád by v něm navázal na poslední vystoupení s Litvínovem, v němž jeho svěřenci přerušili sérii čtyř zápasů bez bodového zisku. "Podali jsme velice zodpovědný výkon s dobrou obranou. Takhle bychom chtěli pokračovat, protože jsme přesvědčeni, že jedině toto nám může přinést další úspěch," prohlásil Trličík.

"Určitě to bude hodně o bojovnosti. V situaci, v níž obě mužstva jsou, nebudou chtít inkasovat první gól, jenž je v takovém utkání hodně důležitý. Bude to určitě dobré utkání s dobrými obranami," předpověděl Trličík, který chce spoléhat na dobrou obrannou práci týmu. "Doma bude chtít Liberec vycházet z dobré obrany a bude muset být hodně aktivní i v útoku, protože posledně doma Bílí Tygři nedali gól. Na to musíme být připraveni," dodal Trličík.

Pardubice budou na libereckém ledě a patrně i v dalších zápasech postrádat kanonýra Bartka, jehož v pátek čeká vyšetření zraněného kolena magnetickou rezonancí. Obránce Ďalogu po dnešní operaci čeká minimálně měsíční pauza. V současné situaci by se týmu hodil přirozený lídr Tomáš Rolinek, kapitán reprezentačního týmu mistrů světa 2010. Dvaatřicetiletý útočník po odchodu z Ufy sice s Východočechy trénuje, k dohodě obou stran však dosud nedošlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články