Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lev prohrál v Petrohradu 3:5, dvěma zásahy ho skolil Kovalčuk

Petrohrad - Hokejisté Lva Praha prohráli v utkání Kontinentální ligy na ledě Petrohradu po boji 3:5. Svěřenci kouče Václava Sýkory v průběhu zápasu dvakrát vedli, ale domácí nakonec překvapení nepřipustili, k čemuž přispěl gólem na 3:2 i Petr Průcha. Lev sice poté ještě srovnal, poslední slovo měl ovšem kanonýr Ilja Kovalčuk, který skóroval na začátku třetí třetiny a poté i v v jejím závěru. Petrohrad se po výhře dostal do čela ligy.

Lev, povzbuzený předchozí cennou výhrou na ledě obhájce prvenství Dynama Moskva, začal neohroženě i proti dalšímu velkému favoritovi celé soutěže. V deváté minutě se jako první provinil proti pravidlům Pěrvyšin, v přesilovce si do střelecké pozice najel bek Němec a otevřel skóre.

Rovněž domácí udeřili v přesilovce, byť jim to trvalo o trochu déle. O 12 vteřin dříve poslal provinilce Krejčíka zpátky do hry ranou bez přípravy rovněž obránce Dallman. Zdálo se, že úvodní část směřuje ke smíru, ale s tím se nehodlal smířit Voráček a už 19 sekund po Dallmanově trefě vrátil vedení Pražanům.

Na začátku druhého dějství dohrávali hosté přesilovku po Thoresenově trestu. Tentokrát ovšem neuspěli a jen co SKA zformoval své řady, Něprjajev v samostatném úniku překonal Štěpánka. Ten dostal na tento duel v brance přednost před Pöpperlem, a zachytal si tak proti svému bývalému klubu, z nějž přišel do Lva v průběhu rozehrané sezony.

Jen o chvilku později byl v obrovské šanci znovu Něprjajev, Štěpánek ale v jejich minisouboji dorovnal krok. Ve 34. minutě šel však již Petrohrad poprvé v utkání do vedení, oč se proti svým krajanům zasloužil úspěšně dorážející Průcha. Hosty to nepoložilo a už za minutu a půl zajistil další vyrovnání stavu Jaroslav Svoboda.

Petrohradští zahájili tlakem třetí část hry a jejich snahu korunoval vedoucí trefou Kovalčuk, jenž ve 43. minutě zacílil přesně pod horní tyč. Hosté bojovali, ve své snaze ovšem naráželi na pozorného gólmana Bobrovského. V samém závěru si Lvi zkomplikovali situaci dvěma oslabeními, přesto zkusili power-play, ale jejich snahu definitivně zchladil vteřinu před závěrečnou sirénou Kovalčuk.

Kouč Lva Václav Sýkora se vrátil na místo, kde působil v sezoně 2010/11 nejdříve jako asistent a pak i jako hlavní kouč. "Jsem rád, že jsem mohl znovu strávit nějaký čas v Petrohradě. Dnešní zápas byl podle mého názoru krásný pro oko diváka," řekl Sýkora.

Lev v pátek uspěl na ledě Dynama a dlouho držel naděje na úspěch i v Petrohradu. "První dvě třetiny jsme hráli výborně, ale ve třetím dějství jsme udělali více chyb než v předchozím průběhu utkání. Petrohrad hrál výborně, hlavně první Kovalčukova útočná lajna, která vlastně rozhodla zápas," doplnil Sýkora.

KHL: Petrohrad - Lev Praha 5:3 (1:2, 2:1, 2:0) Branky a nahrávky: 19. Dallman (Kovalčuk), 22. Něprjajev (Bobrovskij, Pěrvyšin), 34. Průcha (Martensson, Semjonov), 43. Kovalčuk (Tichonov), 60. Kovalčuk (Tichonov, Dallman) - 10. Němec (Hossa, Vrána), 19. Voráček (Christensen, J. Svoboda), 35. J. Svoboda (Hossa, Surový). Rozhodčí: Rönn, Zacharov - Zacharenkov, Putilin (všichni Rus.). Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 12 100. 

Petrohrad: Bobrovskij - Čudinov, Kalinin, Alexandrov, Dallman, Semjonov, Pěrvyšin - Průcha, Martensson, Thoresen - Tarasenko, Tichonov, Kovalčuk - Arťuchin, Kučerjavenko, Rybin - Burdasov, Něprjajev, F. Fjodorov. Trenér: Jukka Jalonen. 

Lev Praha: Štěpánek - Němec, Oystrick, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Hunkes - Voráček, Christensen, Danielsson - Řepík, Vrána, T. Rachůnek - Hossa, Surový, J. Svoboda - Cipulis, Karamnov, Birner. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články