Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lev padl s Nižněkamskem v prodloužení

Praha - Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize s Nižněkamskem 2:3 v prodloužení a neuspěli před vlastním publikem po předchozích čtyřech domácích vítězstvích. V dramatickém závěru nejdříve český klub inkasoval v 59. minutě ve vlastní přesilovce, pak sice 11 sekund před koncem vyrovnal, ale v čase 62:32 rozhodl Pjotr Chochrjakov. Lev zakončí sérii tří domácích zápasů ve čtyřech dnech na Štědrý den od 13:00 s Kazaní.

Utkání Lev - Nižněkamsk
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Neftěchimik nastoupil s dvěma českými krajánky Koukalem a Netíkem, který měl hned po 19 vteřinách šanci a musel jej faulovat Hunkes. Lev se ale v oslabení ubránil a postupem času přebíral iniciativu. V osmé minutě už zúročil převahu, když Hossa uvolnil Rachůnka, který si bekhendovým zakončením vychutnal Daltona. Odpovědět mohl Bělov, ale gólman Pöpperle jeho sólový únik pokryl.

Pražané z aktivity v úvodním dějství větší náskok nevytěžili a Nižněkamsk v polovině utkání vyrovnal. Lev po vyloučeních Hunkese a Rachůnka ještě odolal 47 vteřin ve třech proti pěti, ale v pokračující výhodě už po Chochrjakovově přihrávce zblízka doklepl puk do sítě Stanislav Alševskij. Pöpperle pak musel řešit další nebezpečné situace, než zase převzal taktovku Lev.

Oba celky se ale čím dál obtížněji prosazovaly přes soupeřovu defenzivu. Lvu nepomohl k vedení ani Mamaševův trest na přelomu druhé a třetí třetiny, Nižněkamsk hrál zase přesilovku při vyloučení Surového. Lev pak měl v posledních devíti minutách hned tři početní výhody, ale při té třetí v 59. minutě inkasoval. Po asistenci Koukala proměnil samostatný únik Polygalov.

Svěřenci trenéra Václava Sýkory odvrátili porážku v základní hrací době 11 vteřin před koncem, když se v přesilovce prosadil Danielsson. V prodloužení ale ujel Chochrjakov a rozhodl.

Přístup hráčů k utkání byl špatný

"Myslím si, že jsme k dnešnímu utkání hlavně špatně přistoupili. Už první třetina byla ospalá a nebylo tam patřičné nasazení. Přesto jsme si vytvořili pár šancí, hlavně v závěru první třetiny, ale dokázali jsme využít jen jednu," hodnotil utkání kouč Lva Václav Sýkora.

V dalším průběhu nezaznamenal zlepšení. "Výkon nešel nahoru ani ve druhé třetině a konečný výsledek, přestože se nám podařilo v posledních vteřinách vyrovnat, odpovídá tomu, jak jsme zápas odehráli. Výkon byl velmi špatný, bylo tam mnoho chyb, které pramenily hlavně z nízkého nasazení. K zítřejšímu zápasu budeme muset přistoupit úplně jinak," doplnil Sýkora.

Ondřej Němec: Předvedli jsme hrůzný výkon

"Jsme hodně naštvaní. Sehráli jsme super zápas s Ufou, kdy jsme byli jasně lepší, dávali jsme góly, a dneska přijde tahle hrůza. Při tom, co jsme předvedli, tak ještě možná zaplaťpánbůh za ten jeden bod," řekl obránce Ondřej Němec.

"Dostali jsme gól ve vlastní přesilovce... Musíme sebrat síly a zítra porazit Kazaň. Nic jiného nám nezbývá po těch dvou ztracených bodech," prohlásil.

Utkání Lev Praha - Nižněkamsk
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Pro rozdílné výkony v pátek a dnes měl Němec možné vysvětlení. "Můžu na rovinu říct, že nám asi narostly trošku nosy nahoru. Zase jsme tvrdě spadli na zem. Místo toho, abychom se odrazili a udělali nějakou šňůru, tak jsme mysleli, že to půjde samo," podotkl Němec.

"Všichni viděli, že to byla hrůza. Bylo nám to i dost důrazně řečeno v kabině. Oni bruslili, hráli to, co potřebovali. My jsme předvedli výkon tak na 40 procent," konstatoval.

Napravit ztrátu podle Němce musí Lev na Štědrý den s Kazaní, jinak si znovu zkomplikuje boj o play off. "Všichni okolo nás vyhrávají. My jsme to mohli dneska urvat, ale zahrabali jsme se ještě hlouběji do bahna. Místo toho, abychom doskočili, byli v klidu a strávili pěkné Vánoce, tak to dopadlo takhle," dodal mistr světa z Německa z roku 2010.

HC Lev Praha - Neftěchimik Nižněkamsk 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. T. Rachůnek (Hossa, Hunkes), 60. Danielsson (Klepiš, Němec) - 30. S. Alševskij (Chochrjakov, J. Alševskij), 59. Polygalov (Koukal), 63. Chochrjakov (J. Alševskij). Rozhodčí: Bulanov, Ravodin - Birin, Šeljanin. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 589.

Sestavy:

Lev Praha: Pöpperle - Němec, Hunkes, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Oystrick - Voráček, Christensen, Danielsson - Klepiš, Vrána, Bartečko - Hossa, Svoboda, Surový - Řepík, Karamnov, T. Rachůnek. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Nižněkamsk: Dalton - Mamašev, Selujanov, Plechanov, Berezin, Lukjančikov, Bělov, Grot, Rozin - Netík, Koukal, Polygalov - Pestuško, Cibák, Milovzorov - S. Alševskij, Chochrjakov, J. Alševskij - Galimov, Ziazov, Komaristij. Trenér: Vladimir Golubovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články