Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hemský: Byl to tragický výkon, musíme hrát úplně jinak

Praha - Svůj návrat do mateřského klubu si hokejový útočník Aleš Hemský rozhodně představoval jinak. Opora Edmontonu při výluce NHL vypomáhá Pardubicím, kterým se stále nedaří navázat na předešlou mistrovskou sezonu. Včera Východočeši po hodně špatném výkonu prohráli na Slavii 0:5 a připsali si třetí nezdar za sebou.

David Krejčí a Aleš Hemský v dresu Pardubic
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Hemský nastoupil za tým naposledy, končí mu pojistka a letos již hrát nebude. Až později, podle vývoje v NHL, se chce rozhodnout, jestli a kde bude hrát dále. "Výkon byl opravdu špatný. Můžeme se akorát tak omluvit divákům, kteří sem na nás přijeli. Ale pořád doufám, že se to zvedne. Kdyby tu nebyl tak dobrý tým a já viděl, že na to nemáme, tak bych se tím ani tolik netrápil, ale tohle mužstvo má mnohem na víc, než předvádí," řekl zklamaný Hemský po zápase.

Přestože chvílemi těžko hledal slova, byl i dost kritický. "Nesmí se o tom ale pořád mluvit, musí se taky něco předvést na ledě. Tohle byl opravdu tragický výkon. Takový klub, který udělá pro úspěch první a poslední, si to nezaslouží. Všichni se nad tím budou muset zamyslet a něco s tím udělat," podotkl Hemský.

Útočník Slavie Jaroslav Bednář o hvězdách z NHL:

"Oni jsou bruslařsky někde jinde, to vidění a myšlení mají někde jinde. Dědka jako mě potěší, když se takový zápas vyhraje a oni z toho nic nemají. Užíval jsem si to."

Pardubice podle něj budou muset změnit herní styl. Přestat myslet na ofenzivu a začít se věnovat obraně. "Musíme hrát úplně jinak. Bohužel, teď nemáme na to hrát dopředu. Musíme hrát poctivě střední pásmo jako Slavie. Jak jsme viděli, oni se ani nezpotili... Nemyslím si, že mají mokrá trička," řekl. Výkon týmu hned po zápase přímo v kabině zkritizoval i generální manažer Ondřej Šebek.

Hemský s Krejčím vyčkávají

Útoční Edmontonu v nejbližší době Pradubicím nepomůže. Nevylučuje ale, že po Novém roce se opět do extraligy zapojí. "Uvidíme, co bude dál. Budeme čekat, co se stane v NHL. Teprve potom začneme s Davidem (Krejčím) vše řešit," uvedl Hemský, který stále věří, že NHL v této sezoně začne. V případě, že se tak nestane, bude ale jeho případné angažmá pro klub levnější. Pojistky se totiž počítají podle zbytku stávajícího kontraktu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Pardubice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články