Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia s přehledem porazila Pardubice, které nedaly ani gól

Praha - Hokejisté Slavie zakončili sérii pěti domácích zápasů čtvrtou výhrou. Ve 32. kole extraligy Pražané porazili Pardubice jednoznačně 5:0, brankář Dominik Furch tak poprvé v sezoně udržel čisté konto. Úřadující mistr si naopak připsal třetí porážku za sebou.

Slavia - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Navíc v jeho dresu zřejmě naposledy nastoupily dvě zámořské posily David Krejčí a Aleš Hemský, kterým končí pojistka, a zástupci Pardubic již dopředu avizovali, že na její prodloužení zřejmě nebudou mít dostatek financí. Třetí zámořská posila Východočechů Jakub Kindl už ze stejného důvodu dnes nenastoupil. Po opatrném a z obou stran nevýrazném začátku se Slavia v 6. minutě dostala do vedení, když po rychlém protiútoku a přenesení hry z pravé strany na levou překonal brankáře Růžičku útočník Jelínek.

V následné přesilové hře mohl druhý gól domácích přidat kapitán Kadlec, jeho střela ale minula levou tyčku pardubické branky. Na další šanci museli diváci čekat až do 15. minuty, kdy dostal přihrávku za obránce Krenželok, Růžička ale jeho brejk zlikvidoval. Východočeši se také snažili připomenout v útočném pásmu, gólman Furch ale jejich sporadické pokusy bez problémů likvidoval. Poradil si i s nepříjemnou střelou Píši v přesilovce na konci první třetiny.

Ve 24. minutě na sebe hezkou individuální akcí opět upozornil Krenželok, ale Růžička byl připravený. Domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. O několik desítek sekund později nezpracoval Starý Zohornovu přihrávku před brankou, puk mu vzal Bednář a jistě zvýšil vedení Slavie. Další gól přidali Pražané ve dvojnásobné přesilové hře, Sobotkovu první šanci ještě Růžička zastavil, ve 26. minutě ale kapituloval potřetí. A Slavia byla při chuti. Vladimír Růžička trefil v pokračující početní výhodě tyč, Mickovu střelů brankář Růžička vyrazil. Když jej ale poté stejný hráč překonal počtvrté, přenechal své místo Salfickému.

Pozorný výkon ale musel předvádět i Furch, který si podle statistik připsal ve druhé části 15 zákroků, zejména v přesilových hrách hostů, čisté konto nicméně držel. Ve třetí části se nakonec branky dočkal i Krenželok, když za Salfického dorazil v přesilovce střelu Kempného, která se odrazila od tyčky. Rozladění fanoušci Pardubic, kteří měli v O2 areně převahu, následně začali vyvolávat jméno v listopadu odvolaného trenéra Pavla Hynka, bývalého generálního manažera Zbyňka Kusého a vyhánět současného kouče Mojmíra Trličíka.

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. P. Jelínek (V. Růžička ml.), 25. Bednář, 26. V. Sobotka (Kadlec, Bednář), 32. Micka (Alinč, Krenželok), 45. Krenželok (Kempný). Rozhodčí: Minář, Blecha - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 5655.

Slavia: Furch - Kadlec, Dresler, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, Kučný - Bednář, V. Sobotka, Tomica - Vrdlovec (30. Micka), Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Pardubice: M. Růžička (32. Salfický) - Benák, Ďaloga, Gawryletz, V. Kočí, Píša, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, Somík, T. Nosek - Radil, Kousal, Buchtele - Šagát, T. Zohorna, Semorád. Trenéři: Trličík a Lubina.

Vladimír Růžička (Slavia): "Obě utkání po reprezentační přestávce jsme odehráli excelentně. Proti Varům i dnes jsme hráli výborně. Pardubice mají kvalitní tým, měly plno šancí, náš brankář ale chytal výborně a hodně nás podržel. Dnes se nám podařilo dát pět gólů a zápas jsme se od stavu 3:0 snažili držet. Byla škoda, že ve druhé třetině jsme měli dva tři hráče vyloučené a Pardubicím se otevřela šance snížit. Ale ubránili jsme to a třetí třetinu jsme si to pohlídali."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Po předcházejícím zápase na Kladně, kdy si myslím, že jsme podali dobrý výkon a o body jsme se připravili sami, jsme dnes narazili. Podali jsme katastrofální výkon a myslím si, že to byla ostuda. Nezbývá nám nic jiného, než se nad tím zamyslet a po vánočních svátcích do extraligové soutěže vstoupit úplně jinak."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy