Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta porazila Budějovice a pomalu stoupá tabulkou

České Budějovice - Hokejisté pražské Sparty vyhráli v 31. kole extraligy v Českých Budějovicích 3:2 a po čtvrté výhře za sebou se posunuli na desáté místo. Devátý Mountfield naopak prohrál po předchozích pěti výhrách v řadě. Rozhodl ve 28. minutě Daniel Přibyl, který po 29 vteřinách odpověděl na vyrovnání domácích.

České Budějovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: David Veis

Jihočeši hráli v úvodu aktivněji, bylo jich plné kluziště, ale Hanzalova bekhendová střela ani další pokusy jeho spoluhráčů nevedly k úspěchu. Spartě stačil nenápadný útok, při němž domácí obránci špatně odhadli pohyb zkušeného Broše a ten nikým neatakován zblízka překvapil Kováře. Vzápětí však obdobně selhala defenziva Pražanů a Michálek ze dvou metrů prostřelil Neuvirtha po přihrávce Prospala od zadního mantinelu. Při vyloučení Sekáče, který se provinil sekáním, nevyužili šance Kotalík ani Michálek.

Naopak Ference při další přesilovce, kdy nuceně odpočíval Rachůnek, vydělal chybu na útočné modré čáře a Hovorka ze sólového nájezdu vrátil hostům vedení. Domácí využili až svoji třetí přesilovku. Krátce před polovinou utkání nejprve Ference od modré čáry trefil tyčku a následně Prospal křížným pasem z rohu kluziště našel na levém kruhu Kotalíka, po jehož bombě vyrovnal Hanzal. Za pouhých 29 vteřin ale sparťané znovu vedli. Obrana Jihočechů byla po vhazování nedůsledná a Přibyl z úhlu překonal špatně postaveného Kováře. Brzy nato jel Hanzal z levé strany sám na Neuvirtha, ale zalekl se příležitosti a nezakončil.

Prospalovu nezištnou přihrávku potom nevyužil ve výhodné pozici Vydarený. Před Neuvirtha se prokličkoval Michálek, ani on však neuspěl, stejně dopadl i dotírající Šimánek. Při Prospalově trestu nebezpečně pálil Rachůnek, ale stav se nezměnil. V početním oslabení na začátku třetího dějství si Neuvirth poradil s Michálkovou střelou a dál držel svůj tým nad vodou. Brankář Sparty zlikvidoval i střelecký pokus Suji.

V 50. minutě jeli hosté tři na jednoho, Hlinkovu střelu však Kovář vyrazil a poradil si také s pokusem Hovorky o chvíli později. Při Kohnově vyloučení měl dvě příležitosti Sekáč, ale vedení Sparty nenavýšil. Potom hráli přesilovku domácí a do seznamu neúspěšných střelců se zapsal Langhammer. Při závěrečné power play se sám před Neuvirthem neprosadil Hanzal a následně Šimánek pálil vedle.

HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. M. Michálek (Prospal, Hanzal), 28. Kotalík (Prospal, Ference) - 6. Broš (Sekáč), 14. Hovorka, 28. Přibyl. Rozhodčí: Trombík, Šír - Kostka, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4400.

Česká Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Suja, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Dej, Langhammer, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav

Sparta Praha: Neuvirth - Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Vallin, Krstev - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Byl to jeden z večerů, ze kterých je třeba se rychle poučit a potom rychle zapomenout. Zdálo se, že jsme toho chtěli až moc. Hledali jsme příliš komplikovaná řešení a byli zamilovaní do vlastní hry, což je nejhorší. Dělali jsme stupidní chyby, ztráceli puky, chyběla nám důslednost. Navíc neměly kompaktní tlak všechny čtyři lajny a na všechny góly jsme Spartě skoro nahráli."

Jan Votruba (Sparta Praha): "Domácí hráli agresivně, dobře forčekovali a vytěžili z toho svůj první gól. Z jejich nepříjemné hry jsme se vymanili až ve třetí třetině, ale neproměnili jsme akci tři na jednoho. Měli jsme štěstí, že jsme šli do vedení pokaždé, když Budějovice vyrovnaly. Hráče chválíme za bojovnost a obětavost a je nutné vyzdvihnout výkon našeho brankáře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy