Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín se utká s Brnem o druhé místo, Liberec hraje v Plzni

Praha - Přímý souboj o druhou příčku v hokejové extralize se odehraje v 31. kole ve Zlíně, kde se představí Kometa Brno, která je před svým soupeřem jen díky lepšímu skóre. Duel rivalů na hraně desítky postupující do vyřazovacích bojů nabídne utkání Českých Budějovic a Sparty. Vedoucí Plzeň přivítá poslední Liberec. Utkání Zlín – Brno sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Jiří Hölzel a Josef Zajíc.

17:00 Třinec - Chomutov

Třinec před zápasem s Chomutovem jedná s útočníkem Jiřím Hudlerem, ale jeho středeční start je nepravděpodobný. Ocelářům nepomůže ani obránce Klouček, který má potíže s kyčlí, naopak v pořádku už je gólman Hamerlík. "Nepřesvědčivými výsledky Chomutova v posledním období se určitě nenecháme zmást. Ten tým je s hráči jako Frolík, Jurčina, Kraft nebo Hruška kvalitní a bude to obdobně těžký zápas jako oba naše předchozí. I doma jsme je přetlačili až v úplném závěru," řekl trenér Josef Turek.

Chomutovu lehce narušila přípravu absence tří hráčů, kteří měli reprezentační povinnosti. Scházeli Yorrick Treille (Francie), Patrik Lušňák (Slovensko) a Michael Frolík, jenž se v Moskvě zúčastnil propadáku českých barev. "I tak jsme samozřejmě pracovali na určitých věcech, teď bude důležité je zabudovat v zápasech, když o něco jde a hraje se pod tlakem," řekl kouč Mikuláš Antonik. "Třinec má hodně kvalitní mužstvo, silné přesilovky, je hodně silný v ofenzivě. V naší hře musí být bojovnost a nasazení, k úspěchu potřebujeme hrát zodpovědně a hodně disciplinovaně," nastínil Antonik.

17:30 České Budějovice  Sparta

Českobudějovičtí se během reprezentační přestávky, před níž vyhráli pětkrát v řadě, věnovali vedle tréninku také doléčení drobných zranění. Jejich prvním soupeřem bude nyní Sparta. "Bude to velice tvrdý zápas. Podle soupisky by Sparta samozřejmě měla být zcela jinde, než momentálně v tabulce je. Mají velice dobrý tým. Svoji sílu potvrdili v minulých týdnech, kdy se jim před přestávkou dařilo," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Sparta svedla s Jihočechy v sezoně dvě velmi vyrovnané bitvy, z nichž jednu rozhodlo až prodloužení. "I teď to bude asi podobné. Jde o důležitý zápas, hrajeme s týmem, který je také na té hraně desítky, půjde o hodně," připomněl asistent trenéra Jan Votruba. "Příchodem hráčů z NHL se domácí hodně zvedli. Čeká nás zmenšené hřiště, na němž nás budou chtít dostat pod tlak, ale na to vše jsme se připravovali. Snad se nám to povede zúročit," přál si Votruba.

17:30 Kladno  Pardubice

Kladno sehrálo s Pardubicemi dva divoké, ale divácky atraktivní zápasy, v nichž padlo dohromady 24 branek. Oba vyhrálo, ale nyní se chtějí Rytíři prezentovat jinak. "Chceme začít hrát zase podobně jako v minulé sezoně, vrátit se k obranné hře a vyhrávat poctivým hokejem. Nepředvádět takové harakiri, jaké jsme pod dojmem silné sestavy, kterou jsme měli na začátku sezony, někdy hráli," uvedl asistent trenéra Jiří Kopecký.

Změnit herní projev chtějí i Pardubičtí. "Oproti poslednímu vzájemnému utkání musíme změnit všechno. Věřím, že jsme si z obou těch zápasů vzali ponaučení a nastoupíme se sebevědomím a určitým nasazením, zájmem o hru, protože potřebujeme sbírat body," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina.

17:30 Plzeň  Liberec

Plzeň uvítala přestávku hlavně s ohledem na zdravotní stav několika hráčů. Uzdravil se bek Jiří Hanzlík a útočník Balej. "Lepší se i stav zbývajících marodů Vlasáka s Jeřábkem. Mimo je z beků už jen Slovák," vypočítal pro Plzeňský deník kouč Milan Razým. V zápase proti Liberci a na několik dalších týdnů však bude postrádat gólmana Mazance, který má zlomený prst na ruce. "Vše špatné je pro něco dobré. Je to šance pro Ádu Svobodu, aby naplnil očekávání týmu a určitě i vlastní ambice. Pro borce jeho zkušeností by neměl být problém nastalou situaci zvládnout," věří Razým.

Bílí Tygři dokázali na západě Čech při rozjezdu ročníku uhrát bod za prohru v nájezdech, doma ovšem odešli s potupným debaklem 1:8, který stál místo trenéra Mariana Jelínka. Plzni tak mají co vracet.

18:00 Zlín  Brno

Díky shodnému počtu bodů jdou Zlínští i Brňané do vzájemného souboje s vědomím, že vítěz bude minimálně do pátečního kola přebývat na druhém místě. Berany favorizuje předcházející série čtyř domácích vítězství. "Hlavně mě těší, že jsme konečně protrhli špatnou střeleckou bilanci a nastříleli v těchto čtyřech domácích zápasech sedmnáct branek. Rádi bychom vydařenou sérii prodloužili," uvedl kouč Rostislav Vlach.

Kometa střídá v posledních zápasech výhry s prohrami. "Přestávka nám pomohla nabrat síly, do sestavy se vrátili někteří marodi," poznamenal kouč Venera. Oba předcházející zápasy skončily v normální hrací době 3:3, na Kometu posléze zůstal vždy pouze bod. "Každý bod je cenný, takže bych byl opět spokojen i s takovým výsledkem. Zlín má velmi kvalitní kádr. Od dob mého působení se ale za půldruhého roku už hodně změnil," dodal Venera, který ve Zlíně prožil čtyřicet hokejových let.

18:15 Slavia – Karlovy Vary

Slavia nastoupí proti Karlovým Varům v obměněné sestavě. Chybět bude zkušený útočník Kalla, jenž v klubu skončil, ale také talent Hertl. Jeden z lídrů ofenzivy Pražanů je s reprezentační dvacítkou, která se připravuje na MS. Obranu naopak vyztuží bek Holub, jenž byl součástí výměny za útočníka Pospíšila do Liberce.

Předposlední Karlovy Vary před pauzou prohrály třikrát za sebou. Během ní si však mužstvo zlepšilo náladu alespoň oslavou 80. výročí od založení klubu, v jejímž rámci extraligový tým porazil v exhibičním duelu Košice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články