Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov vydřel vítězství nad brněnskou Kometou

Chomutov - Hokejisté Chomutova ukončili sérii pěti porážek a ve 27. kole extraligy porazili do té doby druhou Kometu Brno těsně 5:4. Proti Jihomoravanům zabodovali Piráti vůbec poprvé v sezoně, k čemuž přispěli shodně třemi kanadskými body za gól a dvě přihrávky Martin Rýgl a Miroslav Zálešák. Duel rozhodl v 55. minutě Yorick Treille.

Chomutov - Kometa
zdroj: ČTK autor: Miroslav Rada

V první třetině se hrál výborný hokej s množstvím zajímavých situací, hlavně před brněnskou brankou. Piráti vstoupili do zápasu skvěle, když využili hned první dvě přesilové hry. Nejdřív po závaru skóroval Rýgl z přihrávky Zálešáka a u druhé přesilovky si oba role vyměnili, když Zálešák byl rychlejší než brněnský obránce a dorazil puk do sítě. Kometa z minima vytěžila maximum, když z pěti střel skončily za zády Kostúra hned dvě.

Brno dalo kontaktní gól 34 sekund po brance Chomutova a vyrovnával přesně dvě minuty před koncem třetiny Dočekal střelou spoza levého kruhu. V druhé třetině byli domácí nadále aktivnější, ale branku vstřelila na opačné straně Kometa. Chomutovští zadáci nedokázali vyhodit puk ven z obranného pásma a Zohorna ho poslal bez problémů za Kostúra.

Po obratu Brna to samé dokázali i Piráti, když nejdřív vyrovnával Procházka tečí Palinovi střely od modré a vedoucí gól vstřelil kapitán Kraft, jenž dorážel Pulpánovu střelu do odkryté branky. Kromě gólů domácí Lušňák ještě nastřelil tyč, na druhé straně si Divíšek položil domácího brankáře, ale už nestihl zasunout puk do branky. Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté, když Svoboda krásně nahrál Zohornovi a ten sám před Kostúrem trefil růžek branky.

Šanci na další zvrat v zápase měli hosté přesně po 45 minutách hry, kdy hráli v pěti proti třem téměř celé dvě minuty. Největší šanci měl Hořava, který ale z dvou metrů Kostúra neprostřelil. Další přesilovou hru - už třetí v utkání - naopak využili následně domácí, když Treille tečoval před Faltrem střelu Rýgla od modré čáry a strhnul vítězství na domácí stranu.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Rýgl (Zálešák), 6. Zálešák (Rýgl, Y. Treille), 29. M. Procházka (Palin, Důras), 32. Kraft (Pulpán, Důras), 55. Y. Treille (Rýgl, Zálešák) - 6. Holec (Divíšek, Kováčik), 18. Dočekal (Krejčiřík, M. Hořava), 27. H. Zohorna (J. Svoboda, J. Hruška), 42. H. Zohorna (J. Svoboda). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 2638.

Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Pavlas, Mrázek, Bartejs - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, Y. Treille - Lušňák, Sikora, Hromas - Důras, Gajovský, M. Procházka. Trenéři: Antonik a Mikšovic.

Brno: Falter - Kováčik, Žižka, Valach, Malec, Bičánek, Krejčiřík - Dočekal, Čermák, M. Hořava - J. Svoboda, J. Hruška, H. Zohorna - Holec, Divíšek, Petrovický - Wasserbauer, V. Němec, Erat. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Mikuláš Antonik (Chomutov): "Dnes nám to tam napadalo, prosazovali jsme se kolem brány. V několika chvílích jsme zbytečně zmatkovali v obranném pásmu, ale strašně důležitým momentem bylo ubráněné oslabení ve třech; kluci to tam odmakali, odehráli to perfektně. Závěr byl těžký, Brno hrálo power play, mělo tam několik šancí, ale podržel nás brankář. Pro nás jsou dnešní tři body zlaté."

Zdeněk Venera (Brno): "V zápase rozhodl důraz v brankovém prostoru, odkud dal Chomutov všechny góly. Stříleli to tam a buď to byly teče, nebo dorážky. My jsme se v tom prostoru neprosadili, což bylo rozhodující."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy