Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na časový posun se nebudeme vymlouvat, zní ze Lva před náročnou sérií

Praha - Nejnáročnější cestu za zápasy na soupeřových stadionech v průběhu celého ročníku Kontinentální ligy absolvují v tomto týdnu hokejisté Lva Praha. Překážkou pro tým kouče Václava Sýkory tentokrát nebudou ani tak věhlasná jména protivníků, jako spíš velký časový posun.

Po středečním duelu v Novosibirsku se v pátek Pražané postaví proti Novokuzněcku, přičemž oba zápasy začnou hodinu po poledni středoevropského času. Celý trip pak zakončí v neděli na ledě Chabarovsku, kde padne úvodní buly v době, kdy v tuzemsku bude ještě řada lidí spát - v sedm hodin ráno. Lev ovšem vyrazil dnes na cestu s vírou, že takové překážky dokáže zvládnout. I díky posledním zápasům, kdy z pěti vystoupení dokázal čtyřikrát dosáhnout na body, třikrát přitom vyhrál a naposledy deklasoval silný Lokomotiv Jaroslavl 7:3.

"Věřím, že to týmu pomohlo. Je to potěšitelné a povzbudí to hráče i trenérský štáb, když se teď třeba naposledy podařilo vyhrát dvakrát po sobě doma. Rádi bychom na to teď navázali a udrželi se na té vlně. Hlavně po tom posledním zápase doufám, že šla sebedůvěra v zakončení, na které jsme se hodně zaměřovali, zase nahoru, že si hráči zase věří, že jsou schopni dávat góly," řekl kouč Sýkora. "Na druhou stranu si ale myslím, že v těchto nadcházejících zápasech budeme muset zase vycházet ze zajištěné obrany. A pokud si udržíme vepředu takovou produktivitu, bude to jedině dobře," uvedl Sýkora.

Přiznal, že především v posledních dvou domácích zápasech mohli být trenéři díky celkovým 11 vstřeleným gólům spokojeni s útočnou fází, ale pořád byly ve hře i horší pasáže. "Ukázaly nám, že stále musíme pracovat na obranné činnosti, protože silná mužstva nás dokázala dostat pod tlak. A kvalitní obranná hra je základem; pokud soupeři nedovolíme moc brankových příležitostí, šance na body pak hodně stoupá," připomněl Sýkora.

Lev chtěl původně absolvovat dnešní trénink v domácím prostředí a teprve poté odcestovat. Čas odletu už ale nešel změnit, a proto Lva čekal trénink až po dlouhé cestě, zahrnující šestihodinový let. "Časovým posunům se lze jen těžko přizpůsobit. My se budeme snažit držet si náš čas, abychom si to celé moc nenarušili, protože odehrajeme tři utkání v pěti dnech, ale pak se musíme zase vrátit rychle do našeho zaběhlého biorytmu," vysvětlil Sýkora.

"V Chabarovsku to bude nejsložitější, tam je ten posun deset hodin, ale to je daná realita a my se tomu musíme přizpůsobit," dodal. "Ten program máme přizpůsobený tak, abychom byli na zápas dobře připravení. Jely tam i jiné týmy a dokázaly uspět. Nevidím důvod, proč my bychom tam měli prohrát a pak hledat výmluvy na obrovský časový posun," prohlásil kapitán Jiří Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články