Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chomutov má pět kandidátů na trenéra, jednat bude ve středu

Chomutov - Vedení extraligových hokejistů Chomutova má pět kandidátů na nového trenéra, kteří mohou nahradit v pondělí odvolaného Jiřího Doležala. Všichni by se měli ve středu setkat s vedením Pirátů, které následně rozhodne, kdo nováčka nejvyšší soutěže ve zbytku sezony ze střídačky povede. "Jestli ale nový trenér povede tým už v pátek proti Litvínovu, nevím. Bude záležet na dohodě, jestli najdeme společnou řeč a shodneme se na filozofii," řekl generální manažer Jaroslav Veverka mladší.

Již po pondělním odvolání Doležala ale uvedl, že by byl rád, aby v dalším extraligovém duelu tým vedl nový hlavní kouč. Jisté je, že u mužstva bude pokračovat dosavadní asistent Mikuláš Antonik. Kandidáty na uvolněný post jsou podle neoficiálních informací Pavel Hynek, Marian Jelínek, Radim Rulík nebo Jiří Čelanský. V rozhovoru pro Deník Veverka uvedl, že ve hře nejsou pouze čeští trenéři.

"Padla i jména slovenských trenérů, nejedná se jenom o trenéry z české extraligy. Z volných trenérů u nás neuvažujeme o Vladimíru Kýhosovi," řekl Veverka. Kýhos, který na začátku listopadu předčasně skončil své angažmá v extraligových Karlových Varech, totiž v sezoně 2007/08 z klubu neodešel zrovna v dobrém. Podobně nepříliš idylický byl ale i Rulíkův odchod o dva roky později.

Hokejisty Chomutova čeká závěrečný zápas v European Trophy ve Vídni, kde se ale představí jen několik hráčů extraligového týmu. Do Rakouska odjeli i hráči z juniorky a dvě pětky z prvoligové farmy v Kadani. I proto mužstvo povedou kadaňský trenér Čelanský a sportovní manažer Chomutova Leo Gudas.

"V pátek nás čeká důležitý zápas s Litvínovem, momentálně máme jiné priority," vysvětlil Veverka oslabenou sestavu. Pirátům navíc v ET už o nic nejde, postoupit ze základní skupiny nemohou. V případě výhry by se jen posunuli z třetího na druhé místo v Jižní divizi soutěže, která sloužila zejména jako příprava před sezonou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články