Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Třinec doma popáté slavil, tentokrát to odnesl Litvínov

Třinec - Hokejisté Třince vyšli i ze druhého vzájemného utkání s Litvínovem v této sezoně jako vítězové. Oceláři v domácím prostředí udolali soupeře zejména zásluhou produktivní první formace 6:3 a připsali si pátou domácí výhru v řadě. Čtyři kanadské body za jednu branku a tři asistence zaznamenal Václav Varaďa.

Třinec - Litvínov
zdroj: ČTk autor: Jaroslav Ožana

Důraz v brankovišti Litvínova vynesl Ocelářům v úvodních deseti minutách dvoubrankový náskok. Nejdříve v přesilové hře dorazil volně ležící kotouč pohodlně za brankovou čáru Zagrapan, který v elitním útoku Třince nahradil zraněného kapitána Bonka. Ve druhém případě zakončil podobným způsobem Varaďa drzý průnik Růžičky, jenž o minutu později při přečíslení dva na jednoho trefil horní tyč.

Slezany to mohlo mrzet o to více, že následně při jejich přesilovce ujel Kubinčák a střelou přes obránce Rotha odstartoval obrat, který ještě v první třetině dokonali po hezkých akcích Jakub Černý s Karlem Kubátem. Oceláři otřeseni vývojem utkání začali vlažně i prostřední dějství. Probralo je až neproměněné trestné střílení Trávnička, který neprocedil puk mezi betony Hrubce, který vystřídal Hamerlíka po druhé inkasované brance.

Následně Varaďa trefil tyč, Růžička z bezprostřední blízkosti nedotáhl bekhendový blafák a Rákos "vyprášil" beton Francouze. Hosté promarnili možnost zvýšení vedení z brejku tři na jednoho, ke kterému jim dopomohl pád Zíba, a za to pykali. V oslabení inkasovali z hole obránce Hrabala a ještě před druhou sirénou překlopil skóre opět na stranu domácích Růžička, když ze vzduchu zpracoval těžkou přihrávku Varadi a rychlou kličkou oklamal hostujícího gólmana.

Litvínov vstoupil do třetí části aktivně, ale v jejich největší šanci selhal Jurčík, kterému ve skórování do odkryté branky zabránil rychle se přemístivší Hrubec. Jejich odpor definitivně zlomila pátá branka, kdy do pásma soupeře vlétl Rákos, obkroužil branku soupeře a důrazný Polanský dokončil jeho akci. Konečnou podobu výsledku stanovil v závěru Klimenta. Litvínov tak v Třinci nenavázal ne předešlé čtyři výhry z kluzišť soupeřů.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 6:3 (2:3, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Zagrapan (Varaďa, Roth), 8. Varaďa (M. Růžička), 33. Hrabal (Varaďa, Zagrapan), 37. M. Růžička Varaďa, Zagrapan), 52. Polanský (Rákos), 58. Klimenta (Polanský) - 13. Kubinčák (V. Hübl), 17. J. Černý (Kousalík), 19. Kubát (Majdan, V. Hübl). Rozhodčí: Husička, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 436.

Třinec: Hamerlík (17. Hrubec) - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Klouček, Lojek, Ovčačík - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Podešva, Hrňa - Rákos, Polanský, Klimenta. Trenéři: Turek a Janků.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Kousalík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, V. Hübl, Kubinčák - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Jurčík, Martin Frolík, Baláž. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Josef Turek (Třinec): "Začali jsme dobře, ale pak jsme spadli do takového stavu, kdy jsme si mysleli, že je hotovo. A místo toho jsme třikrát inkasovali. Něco jsme si k tomu o přestávce řekli, hru jsme stáhli na tři pětky, šli jsme do nich, a to se vyplatilo. Podařilo se nám otočit skóre. Ve třetí třetině jsme to už drželi ve své moci. Povedlo se nám i střídání s brankáři. Bylo dobře, že jsme se ke změně odhodlali tak brzo. Šimon Hrubec dochytal zápas výborně."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Zaspali jsme začátek, nebyli jsme důrazní, jak vepředu v zakončení, tak kolem naší branky. Dostali jsme branky z dorážky, pak jsme zápas otočili. Zlomový okamžik nastal ve druhé třetině, měli jsme dvě gólovky na 4:2. Ty jsme neproměnili a začali jsme hrozně lítat, hráli jsme nahoru dolů, a to se s Třincem nemůže. Udělali jsme hloupé chyby, soupeř to otočil a pak už to bylo těžké lámat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články