Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín předvedl Kladnu efektivitu v zakončení a vyhrál

Kladno - Hokejisté Kladna podlehli ve 22. kole extraligy Zlínu 1:4. Středočeši prohráli již potřetí za sebou, hattrickem se o to nejvíce zasloužil teprve dvacetiletý útočník Antonín Honejsek, jemuž skvěle sekundoval výborným výkonem mezi tyčemi Jakub Sedláček. Hosté přijeli pouze se šesti obránci, ale od prvních minut potvrzovali, že jsou nejlepším týmem extraligy na hřištích soupeřů. Vycházeli ze zajištěné obrany a podnikali nebezpečné rychlé brejky.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Plekancova hvězdná řada sice téměř pravidelně dokázala hosty "přišpendlit" do jejich obranné třetiny, ale skvělý Sedláček za přispění obětavých spoluhráčů dokázal odolávat. Zlín si i díky tomu mohl do přestávky vypracovat dvougólový náskok, když Honejsek během necelých čtyř minut hned dvakrát zůstal osamocen před Cháberou a několika dorážkami dokázal dostat puk za jeho záda. Po návratu z kabin se hrála dlouho vyrovnaná hra.

Pohnout skóre mohli opět Moravané, ale Látalem tísněný Okál při samostatném nájezdu nedokázal překonat kladenského brankáře. Domácí radost vypukla téměř v polovině utkání. Bicek od bočního mantinelu našel zadovkou ideálně Hlaváče a ten si s výborným Sedláčkem věděl rady. Přišel očekávaný velký nápor Rytířů. Plekanec měl hned dvakrát za sebou vyloženou šanci, ale nedokázal strážce zlínské branky překonat.

Rozhodující okamžiky zápasu přišly hned na začátku poslední části. Patera byl sražen při samostatném úniku Tesaříkem, ale trestné střílení vyznělo úspěšněji pro Sedláčka. Následně měli Středočeši čtyři minuty výhodu přesilové hry 5:4, kterou téměř celou odehrála Plekancova pětka. Žádná příležitost z holí Jágra, Patery, Tlustého, Plekance či Židlického ale brankou neskončila.

A tak přišel trest Beranů. Po dlouhé době se hosté dostali do kladenské třetiny a Kubiš zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Rytíře gól definitivně srazil do kolen a tři minuty před koncem Honejsek svým třetím gólem v utkání definitivně rozhodl o vítězství svého týmu a sám uzavřel hattrick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Zlín

Rytíři Kladno - PSG Zlín 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Hlaváč (Bicek) - 15. Honejsek (Tesařík, Čajánek), 18. Honejsek (Veselý), 49. Kubiš (Šenkeřík), 57. Honejsek (Tesařík, Veselý). Rozhodčí: Šindler, Brüggemann (Něm.) - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4331.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Kameš, Majeský, L. Procházka, Piskáček, Doudera - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Jiří Kopecký (Kladno): "Chybí nám lehkost ve střílení branek. Máme spoustu příležitostí, ovšem nedokážeme je využít. Rozhodujícím okamžikem byla situace ze začátku třetí třetiny, kdy jsme nedali penaltu a nevyužili čtyřminutovou výhodu přesilové hry. Jenom lajna z NHL nás nemůže spasit."

Juraj Jurík (Zlín): "Těžili jsme z dvoubrankového náskoku z první třetiny. V dalším průběhu utkání nás podržel výborný Sedláček. Když jsme dokázali přežít bez úhony těžké období na začátku třetí dvacetiminutovky, dokázali jsme následně vstřelit rozhodující třetí branku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články