Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovice potvrdily formu a porazily Třinec

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 22. kole extraligy Třinec 3:1. Jihočeši vyhráli čtvrtý z posledních šesti zápasů, vedení 3:0 si stihli zajistit díky trefám Martina Hanzala, Martina Podlešáka a Jiřího Šimánka již do 23. minuty.

Sport
zdroj: ČT4

Kvalitní hokejové představení zahájil domácí Prospal bombou z levého kruhu. Potom zaúřadovala třinecká dvojice Růžička–Peterek, ale kotouči stál v cestě Kantorův beton. Při vyloučení Rákose prokázal svoji genialitu trojlístek Mountfieldu z NHL Michálek, Hanzal a Prospal. Na konci nádherného protisměrného ťukesu byla Hanzalova střela, proti níž byl Hamerlík zcela bezmocný. V 10. minutě se utrhl hostující Růžička, ale sólo nezakončil.

Při trestu Šimánka byla blízko k vyrovnání Bonkova formace, jenže neuspěla, stejně jako Jihočeši při následné početní výhodě pět na tři. V závěru úvodního dějství jeli Michálek s Hanzalem v přečíslení dva na jednoho, ale Hanzal při zakončení minul branku. Ve 22. minutě se puk nepředvídaně odrazil od bočního mantinelu k Podlešákovi, jenž pohotově vypálil a zvýšil náskok domácích.

O minutu později Hamerlík stihl pouze vyrazit před sebe Knotkovu střelu a Šimánkova dorážka znamenala třetí gól v třinecké brance, do níž vzápětí nastoupil náhradník Hrubec. Po zbytečném faulu Hanzala ve středním pásmu hráli Oceláři bez osmi vteřin celé dvě minutě v pěti proti třem, ale výborného Kantora nepřekonali. Vyznamenal se také Hrubec, jenž v dalším průběhu zlikvidoval střelecké pokusy Lukáše Květoně, Suji, Deje a Janka. Při trestu Mertla na začátku třetí třetiny tečoval Peterek Rothovu střelu od modré, ale Kantorova reakce byla zázračná.

Sotva se Mertl vrátil z lavice hanby, poslal ho do šance Podlešák a tentokrát se zaskvěl Hrubec. Obrovskou příležitost nevyužil ani Šimánek po přihrávce od Suji. Ve vlastním oslabení se probil přes Kantora třinecký Růžička, jenže netrefil branku. Při hře čtyři na čtyři naopak Lukáš Květoň nezužitkoval skvělou Prospalovu přihrávku k pravé tyčce. Po zmatku v domácí obraně v závěru korigoval Hrabal, ale hosté už se nedostali ani k power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Třinec

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Hanzal (Prospal, Kotalík), 22. Podlešák (Mertl, Dej), 23. Šimánek (Knotek) - 58. Hrabal (Polanský). Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Jindra, Skopal. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4382.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Šimánek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Třinec: Hamerlík (23. Hrubec) - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Zagrapan (36. Adamský) - Rákos, Orsava (36. Klimenta), Polanský. Trenéři: Turek a Janků.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Možná jsme nebyli suverénní celých 60 minut, ale vyhráli jsme zaslouženě. Soupeř si také vytvořil šance, ale brankář Kantor nás v posledních zápasech drží, což nás těší. Škoda, že v závěru přišel o nulu, ale to je detail. Pro nás jsou důležité body."

Pavel Janků (Třinec): "Domácí vyvinuli v úvodu velký tlak a jenom zásluhou Hamerlíka nevedli větším rozdílem. My jsme v dalším průběhu také ohrožovali branku Budějovic, ale Kantor chytal výborně. Ve druhé třetině nám Jihočeši odskočili a potom jasně kontrolovali vývoj. Chtěli jsme se ještě dostat do zápasu, ale náš gól přišel pozdě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články