Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta ztratila slibně rozehrané derby se Slavií

Praha - Hokejisté Sparty prohráli ve 22. kole extraligy se Slavií 2:4 a poprvé pod vedením trenéra Josefa Jandače nebodovali. Sparta v derby vedla 2:0, ale Slavia dokázala výsledek otočit i díky dvěma gólům a asistenci Tomáše Hertla.

Sparta - Slavia
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Vstup do druhého derby sezony se lépe vydařil Spartě. Již ve druhé minutě ji poslal do vedení povedeným bekhendovým blafákem Přibyl, který dostal ideální přihrávku a byl sám před brankářem Furchem. Domácí pokračovali v aktivitě a zvýšit mohl Ton nebo Tenkrát. Slavia se v útoku připomněla poprvé v 7. minutě, Jelínek ale gólmana Neuvirtha nepřekonal.

Opět se poté prosadila Sparta. V první přesilovce zápasu se sice domácí minutu nedostali do útočného pásma, pak ale našel Hlinka křížnou přihrávkou Hovorku a slovenský útočník se nemýlil. Snížit mohli ještě v první třetině Sobotka nebo Hertl, Slavia se ale prosadila až na začátku druhé části. Sičákův trest ukončil už po pěti sekundách Hertl.

Výkon hostů se zlepšil, přesto měla více gólových šancí Sparta. Rachůnek ale po přečíslení Furcha nepřekonal, Sičák trefil od modré čáry tyč a rychlé brejky ideálně nezakončili ani Ton a Tenkrát. Když nepřidali třetí gól ani v další šanci Rachůnek a poté Bahenský, udeřila Slavia. Ve 33. minutě vyrovnal Tomica, domácí přitom marně reklamovali, že gólu podle nich předcházel faul na Sičáka.

Oba celky se poté ještě více soustředily na obranu, Neuvirth s Furchem navíc chytali spolehlivě. V 59. minutě ale rozhodl o výhře hostů Hertl. Při power play měl potom poslední slovo Sobotka.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Přibyl (I. Rachůnek, Jan Hanzlík), 14. Hovorka (J. Hlinka, Milam) - 22. Hertl (Skokan, Kempný), 33. Tomica (Hertl), 59. Hertl (Tomica), 60. Sobotka (Kučný, Kadlec). Rozhodčí: Hribik, Wagner - Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 8173.

Sparta Praha: Neuvirth - Sičák, Mojžíš, Vallin, Milam, Philipp, Jan Hanzlík, od 41. navíc D. Kočí - Hovorka, Broš, Tenkrát - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Sekáč (41. S. Treille), Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Foster, Bahenský. Trenéři: Jandač a Votruba.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, od 21. navíc Dresler - Skokan, Sobotka, Krenželok - Hertl, Alinč, Tomica - P. Jelínek, Kalla (21. Stránský), Sklenář - Pospíšil, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Josef Jandač (Sparta): "Zápas se mi hodnotí blbě, ztratili jsme ho v závěru. První třetina byla z naší strany dobrá, ve druhé jsme pustili soupeře do hry. Ve třetí se to tahalo a čekalo se na chybu. Myslím si, že nám docházely síly, protože Slavia měla volno a v závěru byla silnější v osobních soubojích. Konec jsme sehráli špatně, byla to hrubá individuální chyba, tím jsme zápas ztratili."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Začali jsme hodně špatně, neměli jsme pohyb. Sparta lépe bruslila, my jsme navíc udělali chybu na modré a Sparta dala gól. Druhý poté přidala při našem oslabení. Jsem ale rád, že jsme se ve druhé třetině zvedli, vyrovnali hru a dokázali jsme se prosadit i před brankou. V závěru jsme měli štěstí, bylo to vyrovnané a nám se podařilo dát třetí gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články