Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta porazila podruhé v sezoně Liberec

Praha - Hokejisté Sparty porazili v zápase tabulkově nejhorších týmů extraligy Liberec 3:1 a snížili tak odstup od předposledních Severočechů na tři body. Pražané porazili Tygry podruhé v sezoně a připsali si tak teprve čtvrtou výhru v sezoně. Petr Ton zaznamenal 300. gól v nejvyšší soutěži.

Tomáš Filippi z Liberce (vlevo) a Tomáš Rachůnek ze Sparty
zdroj: čtk

Liberec v zápase týmů ze dna tabulky premiérově nasadil dvojici kanadských posil Simmondse a Stewarta, které trenér Jelínek hned zařadil do elitní přesilovkové formace ke kapitánu Nedvědovi. Severočeši se mohli dostat do vedení již po patnácti sekundách, Duškova střela ale skončila na tyči. V páté minutě se do vedení dostala Sparta, Brošovi ke gólu ale pomohlo zaváhání brankáře Pavelce, jemuž vypadla střela domácího kapitána z lapačky.

Tygři mohli vyrovnat v přesilových hrách, i díky pozornému Schwarzovi, který tentokráte dostal přednost před Neuvirthem v brance Pražanů, ale domácí vyloučení Sičáka i Ivana Rachůnka přežili bez úhony. Ve 13. minutě však zůstal před Schwarzem osamocený Bulíř a vyrovnal. Ve druhé třetině domácí přidali, zlepšili pohyb a vytvořili si nad soupeřem převahu, kterou přetavili i ve vedoucí gól. Po rychlém protiútoku prostřelil Pavelce Tenkrát. I přes střeleckou převahu - Pavelec si ve druhé části připsal deset zákroků a Schwarz jen dva - ale další branku přidat nedokázali.

Ve 42. minutě se poprvé výrazněji připomněl Simmonds, Schwarz ale jeho šanci zlikvidoval a vítězně v souboji s útočníkem Philadeplhie vyšel i ve 48. minutě. Dokonce v oslabení se poté mohla Sparta přiblížit vítězství, Sičákova bekhendová dorážka po přečíslení dva na jednoho ovšem skončila jen na tyči. Pražané nakonec cennou výhru i přes nápor Liberce v závěru uhájili. V samém závěru při dvojnásobné přesilové hře, při níž navíc hosté odvolali brankáře, přidal Ton třetí trefu a připsal si tak svůj 300. přesný zásah v nejvyšší soutěži.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Broš (Sičák, I. Rachůnek), 26. Tenkrát (Vallin, Hovorka), 60. Ton (Broš) - 13. Bulíř (Havíř, P. Nedvěd). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Bádal, J. Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 4220.

Sparta: Schwarz - Krstev, Mojžíš, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, Vallin, D. Kočí - Ton, Broš, I. Rachůnek - Pacovský, J. Hlinka, T. Rachůnek - Hovorka, Foster, Tenkrát - Bahenský, Přibyl, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Liberec: Pavelec - Čutta, Šmíd, Derner, Havíř, D. Kajínek, Výtisk, Čakajík - Bulíř, P. Nedvěd, Dušek - Kudrna, T. Urban, Filippi - Steward, Roman Vlach, Simmonds - Bárta, Galamboš, Špaček - Kica. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Václav Sýkora (Sparta): "Na mužstvu bylo už před zápasem cítit odhodlání dojít si pro vítězství. Bohužel se nám nepovedlo první střídání, Liberec nastřelil tyčku. Pak ale hráči ukázali, že za vítězstvím chtějí jít. Poté, co Liberec vyrovnal, tak jsme šli výkonem dolů. Od druhé třetiny jsme bojovali, žádný krásný hokej teď hrát nemůžeme. Liberec ukázal obrovskou sílu v útoku, dokázal si vytvořit velký tlak. Stejně jako soupeř jsme nastřelili tyčky, i když v závěru. Třetí gól pro nás přišel v pravou chvíli."

Filip Pešán (Liberec): "Neodehráli jsme špatné utkání a nebyli jsme horší mančaft. Na druhou stranu Sparta bojovala, za což má tři body. My jsme měli nějaké tyčky, zranění vlastním spoluhráčem, takže se nám to (smůla) lepí na paty. Doufám ale, že se ode dna odrazíme a budeme stoupat tabulkou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články