Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kaberle po premiérové trefě: Góly neřeším, jde mi o tým

Liberec - Až ve svém devátém zápase v sezoně se obránce Tomáš Kaberle zapsal mezi střelce. Jedna z kladenských posil ze zámořské NHL tak Rytířům pomohla k výhře na ledě Liberce. Čtyřiatřicetiletý ofenzivně laděný bek však uvedl, že jej nula v kolonce vstřelených gólů v osobní statistice vůbec netrápila. "Já nejsem vyhlášený střelec, což každý ví. Já spíše nahrávám. Mohlo toho tam ale padnout i více, byly i další šance," řekl Kaberle.

Tomáš Kaberle
zdroj: ČT sport

Mistr světa z Vídně z roku 2005 a loňský vítěz Stanleyova poháru s Bostonem se trefil tvrdou střelou od modré čáry v 11. minutě. "Brankáři tam přejel bek těsně předtím, než tam šel puk. Takže asi trošku neviděl. Pincák (Marek Pinc) je dobrý gólman, ale tohle by měl asi chytat," řekl Kaberle.

Stejně jako on se premiérově v extralize prosadil i Marek Židlický, který ale mezi novináře kvůli hlasové indispozici nepřišel. Oba zkušení hráči prý ale spolu čekání na první gól neřešili. "My tady nejsme od toho, abychom dávali góly. Jde nám o tým. Chceme Kladnu co nejvíce pomoct," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno

Kladno se vyvarovalo kolapsu z předešlého duelu v Karlových Varech, kde ve třetí třetině přišlo o vedení a nakonec prohrálo. "Poslední třetina byla od nás lepší, díky tomu jsme vyhráli. Poučili jsme se. Snažili jsme se hrát více zezadu, aby nám soupeř nechodil do brejků. Navíc jsme ve třetí třetině mohli dát tři góly a za deset minut mohlo být hotovo," poukázal Kaberle na řadu nevyužitých šancí Středočechů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články