Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pardubice po obratu s Třincem oslavily další domácí výhru

Pardubice - Hokejisté Pardubic zvítězili díky obratu v závěru nad Třincem 5:4 a po čtyřech prohrách v domácím prostředí v úvodu sezony už počtvrté za sebou před vlastním publikem vybojovali vítězství. Rozhodující branku vstřelil v 57. minutě Martin Bartek. Oceláři svůj jubilejní 1 000. zápas v nejvyšší soutěži bodovým ziskem neoslavili.

Utkání Pardubice - Třinec
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Domácí nastoupili bez zraněného útočníka Starého. Do vedení se dostali v šesté minutě Oceláři, když v přesilovce Adamský uvolnil Růžičku, který snadno překonal Salfického a připsal si 16. trefu v sezoně. Třinecký kanonýr pak v deváté minutě ještě trefil horní tyčku a tím hosté vyčerpali své šance v první dvacetiminutovce. Pak přišly chvíle Hemského, který v 10. minutě po akci Vašíčka vyrovnal a v 17. minutě nekompromisní střelou poslal Východočechy i do vedení.

Ještě 107 sekund před koncem úvodního dějství po přihrávce Bartka zvýšil na 3:1 Somík. Těsně před pauzou stihl Hamerlík zmařit velkou šanci Brendla. Do druhé třetiny nastoupil v třinecké brance Hrubec a s ním jako by přišlo na led jiné mužstvo. Na rozdíl od úvodní třetiny Třinečtí hýřili aktivitou a to jim přinášelo úspěch. Ve 24. minutě sice neproměnil Adamský trestné střílení po faulu Drtiny, ale ve 31. minutě se lacinou brankou hosté dostali na kontakt. Brankář Salfický rozehrál nešťastně na třineckého Peterka, který neměl problém trefit odkrytou branku.

Hosté byli i nadále aktivnější a to jim ve 37. minutě přineslo vyrovnávací gól z hole obránce Galvase. Ve 45. minutě dokonce Oceláři otočili skóre, když Hrabal využil další přesilovku. Domácí měli možnost vyrovnat při třech přesilovkách za sebou, ale střelcům dlouho chyběla přesnější muška a teprve v té třetí se v 53. minutě parádně trefil Krejčí. Poslední obrat v utkání dovršil Bartek, který rozhodl střelou z mezikruží.

HC Pardubice - Oceláři Třinec 5:4 (3:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Hemský (Vašíček), 17. Hemský (Kousal, T. Zohorna), 19. Somík (Bartek), 53. Krejčí (Kindl, Kolář), 57. Bartek (Somík, Vašíček) - 6. M. Růžička (Adamský), 31. Peterek, 37. Galvas (Peterek, D. Květoň), 45. Hrabal (Zíb, Bonk). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8458.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Vašíček, Kindl, Píša, V. Kočí, M. Drtina - Hemský, Krejčí, Kousal - Brendl, T. Zohorna, Buchtele - Bartek, Beech, Somík - Semorád, Šagát, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Třinec: Hamerlík (21. Hrubec) - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, Orsava - Klimenta, Zagrapan, Rákos. Trenéři: Turek a Janků.

Pavel Hynek (Pardubice): "Dneska jsme rádi za tři body. Do utkání jsme chtěli vstoupit tlakem, měli jsme tam přesilovky, ale inkasovali jsme gól. Pak jsme se zvedli a tu první třetinu jsme po inkasované brance už odehráli dobře a otočili na 3:1. Bohužel druhou třetinu jsme od začátku do konce prospali, neměli jsme pohyb, agresivitu, prohrávali jsme souboj za soubojem. Měli jsme tam několik zbytečných vyloučení a v té poslední třetině jsme se vrátili ke hře z první třetiny a dokázali jsme soupeře přitlačit a se štěstím jsme utkání otočili."

Josef Turek (Třinec): "Věděli jsme, že Pardubice teď podávají dobré výkony, a připravovali jsme se na to. V Plzni se nám zápas moc nepovedl a chtěli jsme to tady napravit, což se nám ale nepovedlo. Dali jsme sice vedoucí gól, tu třetinu jsme pak ale o dva góly prohráli. Hráčům jsem o přestávce říkal, že se s tím dá ještě něco udělat, což se taky stalo. Dostali jsme se do vedení, ale šest sedm minut před koncem jsme udělali hloupé fauly a tím jsme si prohráli. Je to škoda. Myslím si, že alespoň do prodloužení jsme mohli jít. Bohužel jsme neměli to štěstí. Soutěž je hodně vyrovnaná a taky si musíme okusit, co to je prohrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články