Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejista Straka se z NHL vrací do Plzně

Plzeň - Hokejový útočník Martin Straka, který naposledy působil v New York Rangers, odehraje příští sezonu českou extraligu za Plzeň. Šéf klubu Tomáš Král oznámil, že Straka bude zároveň i funkcionářem.

Hokejista Martin Straka
zdroj: Wikipedia.org

Straka oblékne dres Plzně znovu po více než třech letech. Na západě Čech totiž při výluce zámořské NHL odehrál kompletní ročník 2004/05. Tehdy se do mateřského klubu vrátil po deseti letech v zámoří a v 45 odehraných zápasech nasbíral 34 bodů za 16 gólů a 18 asistencí. 

Úspěšné jednání Krále se Strakou tak ukončilo spekulace o zájmu dalších extraligových klubů v čele se Spartou či možnosti přestupu uznávaného
centra do ruské superligy. "Od prvního července bude Martin Straka působit v Plzni jako hráč a zároveň i v manažerské funkci," řekl dnes Král. 

Nově zvolený předseda Českého svazu ledního hokeje tak dostál své dohodě se Strakou, kterou před lety oba uzavřeli. Zatím však není jasné, do které pozice bude Straka dosazen. 

Jestliže se pětatřicetiletý útočník do NHL již v budoucnu nevrátí, uzavřou se jeho statistiky na 954 odehraných zápasech v základní části za
Pittsburgh, Ottawu, Islanders, Floridu, Los Angeles a Rangers, v nichž si
připsal 717 bodů za 257 přesných tref a 460 nahrávek. V play-off pak přidal olympijský vítěz z Nagana ve 106 utkáních 70 bodů díky 26 vstřeleným brankám a 44 přihrávkám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články