Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pardubice jako první obraly Kometu o všechny body

Pardubice - Hokejisté mistrovských Pardubic zvítězili v 11. kole extraligy v repríze finále minulého ročníku nad Brnem 5:3 a potřetí za sebou doma naplno bodovali. Vedoucí Kometa vůbec poprvé v sezoně vyšla naprázdno. Východočeši otočili zápas třemi góly v závěrečné třetině, vítěznou trefu si připsal v 54. minutě Aleš Hemský.

Pardubice - Kometa
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Čestné buly před zápasem vhodil osminásobný vítěz Velké pardubické, žokej Josef Váňa, který je velkým příznivcem Komety a zavítal na extraligu před sobotním dalším útokem na triumf ve slavném dostihu. A jeho oblíbenci mu udělali hned v úvodu zápasu radost, když po 75 vteřinách dal vedoucí branku Jan Hruška. Brněnští byli celou úvodní třetinu lepším týmem a zaměstnávali Salfického v brance domácích.

Náboj z finálové série jakoby v hráčích trval a v šesté minutě se na ledě strhla bitka po faulu Jakuba Svobody, do které se zamíchali Jan Hruška s Bičánkem a Hemský s Vašíčkem, kteří dostali dvojité dvouminutové tresty. Nervozita se nesla hrou i v dalších minutách. Oba týmy pak propásly po jedné vyložené šanci, na straně hostů Wasserbauer a za domácí Tomáš Zohorna. Brnu vyšel i vstup do druhé třetiny. Po 45 vteřinách mu získal Hynek Zohorna dvoubrankový náskok. Jenže pardubická odpověď přišla o minutu později a postaral se o to Brendl.

Pardubice pak přečkaly tři přesilovky Brna za sebou, a když se samy dostaly do početní výhody, Beech ve 36. minutě kuriózním způsobem vyrovnal. Vystřelený kotouč se mu totiž od plexiskla za brankou vrátil na hokejku a pro zámořskou posilu Východočechů to byl první gól v extralize. Radost domácích ale trvala necelou minutu, protože Jakub Svoboda znovu poslal svůj tým do vedení.

Hosty o náskok připravil ve 42. minutě při další přesilovce znovu Beech. Domácí měli velké štěstí ve 48. minutě, když střela Jakuba Svobody skončila jen na tyčce Salfického branky. Hosté svým výkonem dokazovali, že si neporazitelnost chtějí udržet i po tomto utkání. Urputný boj nabíral na obrátkách a v 54. minutě využili domácí zásluhou Hemského třetí přesilovku a poprvé šli do vedení. Napínavou podívanou definitivně rozhodl v 59. minutě při power play Brna pátým gólem pardubického týmu Starý.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Brendl (T. Zohorna, Buchtele), 36. Beech (Brendl, Píša), 42. Beech (Bartek, Píša), 54. Hemský (Krejčí), 59. Starý (Krejčí, Hemský) - 2. J. Hruška (Švrček, H. Zohorna), 21. H. Zohorna (Švrček, J. Svoboda), 37. J. Svoboda (J. Hruška, Švrček). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:12. Využití: 3:0. Diváci:
9 667.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, V. Kočí, Kindl, Ďaloga, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, Kousal, Somík - Brendl, Beech, Cetkovský - Semorád, T. Zohorna, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, M. Hruška - M. Hořava, Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Holec, Petrovický, Erat - Koreis, Dočekal, Wasserbauer. Trenér: Venera a Oslizlo.

Pavel Hynek (Pardubice): "Chtěl bych poděkovat hráčům za vydřené vítězství. Musím ocenit hru soupeře, protože dvě třetiny byl lepší. Je vidět, že hrají na špičce tabulky, mají velké sebevědomí a v těch dvou třetinách nás předčili v pohybu. Ve třetí třetině jsme dokázali utkání otočit díky přesilovkám a dotáhli jsme to do vítězného konce. Pro nás to jsou moc důležité body."

Zdeněk Venera (Brno): "Odehráli jsme velice dobrý zápas. Celkově to utkání mělo výbornou úroveň. Dneska rozhodly jednoznačně přesilovky. Zatímco my jsme nedokázali v nich dát žádný gól, tak domácí využili hned tři. Hlavně v těch přesilovkách byli cítit hráči z NHL, kteří si to uměli dát a umí si vyhovět. Měli jsme i trošku smůly v koncovce, když to tam Kuba Svoboda v té poslední třetině udělal parádně, ale dal jen tyčku. Tak to ale je, my jsme si vybrali štěstí minulý zápas s Vítkovicemi. Dneska jsme ho neměli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články