Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V západočeské přestřelce se radovaly Karlovy Vary

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 4. kole extraligy v západočeském derby Plzeň 5:4 a dočkali se první výhry v sezoně. Hattrickem se zaskvěl v dresu Energie Martin Zaťovič, čtyři asistence zaznamenal Petr Kumstát.

Domácí začali aktivněji a radovali se v páté minutě z vedení. Při vyloučení Růžičky předvedla v přesilovce krásnou kombinaci první formace Západočechů a po akci Kumstáta a Pecha otevřel skóre Zaťovič. Za tři minuty zvýšil Pech, jehož trefu sudí uznali až po poradě s videorozhodčím. Plzeň se snažila co nejrychleji zkorigovat skóre, v cestě jí však stál výborný Mensator, který poprvé dostal přednost před Závorkou. Postupně zlikvidoval vyložené šance Kováře i Vlasáka.

V polovině úvodní třetiny zvedla hladinu emocí pěstní bitka mezi Hollwegem a domácím Klozem. Ve 13. minutě využil po skvělé nahrávce Vlasáka přesilovou hru Straka a vteřinu před koncem úvodního dějství dokázala Plzeň vyrovnat díky Pletkovi. Herní převaha hostů pokračovala i po první přestávce, ale šance neproměnili. Po kombinacích se Strakou promarnil několik příležitostí především Vlasák.

V polovině utkání už ale po Slovákově střele otočil stav tečí Lev. Tlak Plzně pokračoval, ale ve 39. minutě udeřili naopak domácí. Zaťovič objel branku a zasunul puk za Svobodova záda. Vstup do závěrečné části vyšel Energii a ve 42. minutě strhnul v přesilovce vedení na stranu Karlových Varů Gřegořek.

Domácí se dostávali do tlaku i díky dalším dvěma přesilovkám a v 53. minutě dovršil střelou pod horní tyč hattrick Zaťovič. Následovala bitka hostujícího Hollwega s Gründlingem, po které oba aktéři dostali trest na pět minut a do konce utkání. Po snížení Straky z 56. minuty byli hosté opět jen krůček od vyrovnání, ale domácí těsné vítězství ubránili i při minutové power play.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 5:4 (2:2, 1:1, 2:1) Branky a nahrávky: 5. Zaťovič (Pech, Kumstát), 8. Pech (Kumstát), 39. Zaťovič (Kumstát), 41. Gřegořek (Kumstát, Gulaši), 53. Zaťovič (Pech) - 13. Martin Straka (Vlasák, Jan Kovář), 20. Pletka (Balej, J. Jeřábek), 30. Lev (Slovák), 56. Martin Straka (Vlasák, Jiří Hanzlík). Rozhodčí: Šindler, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:8, navíc Vachovec 10 min., Gründling 5 min. a do konce utkání - Hollweg 10 min a 5 min. a do konce utkání, Pitule 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5086.

Karlovy Vary: Mensator - Gřegořek, Gulaši, Gründling, Prošek, J. Látal, Kloz, M. Rohan - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Keith, Skladaný - Koblasa, Vachovec, J. Doležal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - M. Heřman, Havlíček, Dvořák - Hollweg, Pitule, Lev. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Utkání mělo pro diváky velký náboj, bylo tam všechno - bitky, góly a výborné individuální výkony. Za stavu 2:3, kdy Plzeň byla lepší, chytil Mensator tři, čtyři vyložené šance hostí a my jsme naopak lacino vyrovnali. Před třetí třetinou se nám mužstvo podařilo uklidnit. Změnili jsme trošku taktiku, jelikož nám došlo, že s Plzní nemůžeme závodit nahoru dolů. To asi rozhodlo o vítězství. To, co předvedl dnes Zaťovič, bylo samozřejmě vynikající. Jsme rádi, protože další porážka v sezoně by nás dostala hodně dolů."

Michal Straka (Plzeň): "Myslím, že jsme dnes z obou stran viděli útočný hokej s výbornou atmosférou. Rozhodující byla asi druhá třetina, kdy jsme byli lepší, ale bohužel za stavu 3:2 jsme neproměnili řadu šancí a neodskočili jsme o dva góly. Karlovy Vary pak minutu před koncem třetiny vyrovnaly. Při nástupu do třetí třetiny jsme měli prakticky za šest minut tři oslabení a tam to domácí otočili. V závěru jsme již neměli štěstí. Myslím, že bod jsme si tady zasloužili."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Karlovy Vary - Plzeň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články