Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Červenka: Dva góly v první třetině nám pomohly

Praha - Skvělou souhrou se v souboji s Kladnem prezentovala první útočná formace hokejistů Slavie. Zámořské posily Romana Červenku s Vladimírem Sobotkou doplnil ostřílený Jaroslav Kalla, ještě v minulé sezoně opora kladenských Rytířů. Kombinace celé trojice však mnohdy vypadaly, že spolu hrají všichni odjakživa. Výsledkem byly všechny tři góly Pražanů a cenné vítězství 3:2. "Dlouho jsme nehráli zápas, ale v první třetině jsme dali dva góly, což nám podle mého jako lajně hodně pomohlo, a pak se samozřejmě hrálo líp," ohlédl se za zápasem Červenka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Romanem Červenkou

Sám si připsal gól a dvě skvostné nahrávky, po nichž Sobotka i Kalla zkrátka museli skórovat. "Super pro mě, ale hlavně dobře pro celý tým, protože jsme potřebovali body. Z toho zápasu se udělala trochu větší show, Jarda a další kluci tady hráli jako doma, přišlo hodně lidí, takže to byl specifický zápas a já jsem rád, že jsme ho zvládli," uvedl Červenka.

Možná ani nečekal, že zápas až takhle vyjde nejen jemu samotnému, ale celé první formaci družiny Vladimíra Růžičky. "Dali jsme sice všechny góly, ale až takhle se na to nekoukám. Samozřejmě pomohly týmu, ale hlavně jsme chtěli vyhrát," prohlásil Červenka. "Každý odvedl dobře svou práci a hlavně jsme dobře bránili. Vždyť to jsou jedni z nejlepších hráčů na světě," zdůraznil Červenka.

Vladimír Růžička o Červenkovi:

"Celé léto s námi trénuje, mám ho na očích, takže mám přehled. Jak já tvrdím - podle mého patří k nejlepším hráčům a je to nejlepší hráč v Evropě. Jsme hrozně rádi, že mohli hrát. Moc nám k tomu vítězství pomohli. Tak jako oni měli Jardu a Plekyho (Tomáše Plekance), my měli Romana a stejně tak musím vyzdvihnout výkon Vládi Sobotky. Velice si spolu rozumí a ta lajna byla hodně srovnatelná s tou lajnou kladenskou."

Se Sobotkou ve Slavii sice oba vyrůstali, ale dlouho spolu nehráli. "Už snad v juniorech jsme si spolu zahráli, ale každopádně už je to nějaká doba," podotkl Červenka. Dnes je skvěle doplňoval i Kalla. "S tím jsme byli pohromadě na dvou tréninkách, takže jsme sotva mohli něco nacvičit. Vše vyšlo ze hry," dodal Červenka.

Právě na jeho souboje s kamarádem Jágrem byli diváci natěšení. "Hraje se proti němu těžko, ale to asi všem, kteří proti němu hrají. Bránit takového hráče bude pořád těžké až do té doby, co bude hrát," uvedl Červenka. "My jsme s tím počítali, ale stejně tam měl spoustu šancí a celá ta jejich lajna hrála dobře. Je to těžké bránit. První třetinu jsme se ani nedostali ze třetiny, jak nás tam mleli. Dostali jsme se ven dvakrát a dali z toho dva góly," připomněl Červenka.

Červenka v samotném závěru oslabil svůj tým vyloučením na dvě plus deset minut. Kladno v té chvíli hrálo power play a snažilo se o vyrovnání. Červenka zamířil do kabin v čase 59:15. "Už jsem potřeboval domů, už jsem vůbec nemohl dýchat. Při představě, že bych tam měl ještě půl minuty bránit... Byl bych úplně hotovej," smál se Červenka. "Byly to emoce, ale ode mě úplně zbytečný, nechal jsem se unést," dodala již vážně hvězda zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články