Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr: Vítězství pro mě je to, že se zápas vůbec hrál

Praha - Na ledě sice Jaromír Jágr ve středečním utkání se Slavií prohrál, ale přesto se cítil čtyřicetiletý majitel Rytířů vítězem. Se svým klubem zajistil pro zápas libeňskou halu a dohodl se Slavií předehrávku 10. kola, zažil ale také pořádné nervové vypětí při vyřizování transferů. Jágr do toho vložil všechny síly, aby zabránil trapasu - vyprodanému zápasu bez hvězd. Legendární útočník apeloval na vedení zámořské soutěže, nutně potřeboval, aby on sám, Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý a Marek Židlický v utkání nechyběli. Stejně tak popohnal administrativu u posil Slavie Romana Červenky a Vladimíra Sobotky. 

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Po zápase byl Jágr viditelně vyčerpaný. "Kdybyste viděli, co se dělo do třech v noci... Pro mě je vůbec vítězství, že se zápas uskutečnil. My jsme měli v plánu to zrušit, kdyby to tak nedopadlo. Použil jsem všechny možné známé lidi," řekl Jágr. "Dopadlo to tak, že mi řekli, že to podepíšou jedině v případě, když dá souhlas samotný Bettman." 

Pomohl mu bývalý spoluhráč z New Yorku Rangers a nynější viceprezident NHL Brendan Shanahan. "Musím mu poděkovat. Vzal mi telefon, odnesl ho Bettmanovi do kanceláře. Díky tomu jsme měli možnost všichni nastoupit. Kdybych věděl, že Červus (Červenka) se Sobotkou budou takhle řádit, tak jsem se na ně vykašlal," smál se Jágr v narážce na duo, z něhož každý zařídil výhru Slavie třemi kanadskými body. "Ale bylo jasné, že to udělám i pro slávisty," dodal.

Trenér Slavie Vladimír Růžička:

"Transfery jsme posílali už v neděli večer a pak čekali a doufali. Myslím ale, že nebýt Jardy, tak kluci asi nehráli. Jarda to včera vyřídil, a to jak pro Kladno, tak i pro nás. Ale to je zkrátka Jarda... Kdyby chtěl, tak si to vyřídil třeba jen pro sebe a pro kladenské hráče. Ale mě to od něj nijak nepřekvapilo. Prostě fér kluk a člověk, jak já ho znám."

Jágr byl rád, že má ve vedení NHL kamaráda. "Je pravá ruka (Bettmana). Říkal jsem Brendanovi, že to má ve svých rukách. Jestli to nevyjde, tak jsem tady mrtvý muž. Jsem rád, že jsem to přežil," navázal Jágr a zopakoval, že vážně uvažoval o přeložení zápasu, kdyby se vyřízení transferkaret nezdařilo. "Nebylo by to jednoduché rozhodnutí. Nevěřím, že by byli lidi spokojení, kdyby tu nehrál žádný hráč z NHL. Já byl pro zrušení. Pro mě jen to, že se zápas uskutečnil, je vítězství," oddechl si.

Jágr se se svou formací postaral o obě trefy Rytířů, trio s Plekancem a Tlustým trávilo na ledě spoustu času, ale z výhry se radovat nemohli. "Cítím se strašně unavený. Mám toho plný brejle, mám problémy stát. Není jednoduché po pěti měsících nastoupit proti takovým ostrým hochům. Já toho moc nenatrénoval. Poslední léta nejsem zvyklý trávit tolik času na ledě," doplnil Jágr.

Jaromír Jágr o špatném startu Kladna:

"Je začátek sezony. Ale nedáváme góly a připadá mi, že i v obraně nikdo neví, co má dělat. Bylo to takové harakiri. Samozřejmě že během utkání a třetiny se to snažím brát na sebe, to by bylo hloupé, kdyby to tak nebylo. Nejde o to, křičet nebo něco vyčítat, je potřeba se učit den ze dne a pokusit se být lepší v dalším střídání nebo v dalším zápase. Je to všechno o zkušenostech a o vůli se zlepšit."

Bývalý spoluhráč z Omsku Červenka jej v zápase zastínil. "Červus hrál výborně, vím, jaký je hráč," doplnil Jágr. "Připadalo mi, že jsme moc nebruslili. Nevím, jestli jsme byli fyzicky unavení, ale nedá se nic dělat, musíme v pátek hrát dál." Podle Jágra bude Kladno se čtveřicí posil z NHL pro každého velkou motivací. "Proti nám všichni budou nastupovat s tím, že když vyhrajou, tak budou slavit, jako by vyhráli mistra. S tím musíme počítat, o to to bude obtížnější. Nedá se nic dělat, o to to bude větší motivace pro nás," doplnil Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články