Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Příjmy z duelů v O2 areně pomohou Kladnu pokrýt náklady na hvězdy

Praha - Povedeným tahem se z ekonomického hlediska ukázalo být rozhodnutí kladenského hokejového klubu přesunout duel Rytířů do pražské O2 areny. Lákadlo v podobě startu Jaromíra Jágra a dalších hvězd přinese do pokladny Středočechů nezanedbatelné zisky, jež by měly tradičnímu středočeskému klubu pomoci při pokrytí pojistek zámořských posil.

Zásadním rozdílem je příjem z počtu prodaných lístků. Celková částka, kterou Kladenští utrží na vstupném při vyprodaném stadionu v Kladně, se při kapacitě 8 000 diváků pohybuje okolo 1,1 milionu korun. Při průměru 200 Kč za lístek na zápas v O2 areně, jejíž kapacita včetně klubového patra a skyboxů přesahuje 17 tisíc diváků, získá klub na vstupném částku přes tři miliony korun. "Nebereme však zápasy v O2 areně tak, že bychom z nich měli mít nějaký zisk," řekl výkonný ředitel Kladna Václav Bartoš.

Kladno použije získané prostředky především na pokrytí nákladů na start hvězd ve svém týmu. Konkrétní částky a výdaje na pojistky klub nechce zveřejňovat a jakkoliv se k nim vyjadřovat. Právě na pojištění například ztroskotalo i angažmá další hvězdy Tomáše Kaberleho z Montrealu. "U něj jsou to obrovské finance na pojištění celého kontraktu," řekl Jágr na adresu Kaberleho, který má ještě na dva roky kontrakt s Canadiens s celkovým příjmem 8,75 milionu dolarů.

Sám Jágr se rozhodl svůj roční kontrakt s Dallasem na 4,5 milionu dolarů nepojišťovat. Nejnákladnější je pojistka Plekance, který je smluvně svázán s Montrealem ještě na čtyři roky a má za tu dobu vydělat 20 milionů dolarů. Židlický má ještě rok platný kontrakt s Devils na čtyři miliony dolarů, Tlustý s Carolinou na dva roky na 3,2 milionu dolarů. Kladno hráče pojistilo zatím na nejkratší možnou dobu dvou měsíců.

Na startu velkých jmen v dresu soupeře patrně budou chtít vydělat i týmy, které Středočechy v čele s Jágrem přivítají ve svých arénách. Úmysl navýšit vstupné již oznámila pro nedělní duel v Tipsport areně Sparta. "Vzhledem k vývoji ohledně stávky v NHL je zápas s Kladnem trochu jiný hokejový produkt. Ve světě je něco takového běžnou praxí," zdůvodnil to PR manažer klubu Tomáš Zetek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články