Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kladno posílí Židlický, volné hráče loví Chomutov

Kladno – Další hvězdnou posilu hlásí hokejové Kladno, v době výluky NHL bude v dresu Rytířů nastupovat zadák Marek Židlický. Elitní bek New Jersey by měl krýt záda hvězdné útočné formaci Jaromír Jágr - Tomáš Plekanec - Jiří Tlustý. Oproti očekávání však Kladno neposílí obránce  Montrealu Tomáš Kaberle ani Michael Frolík z Chicaga, o jehož angažování velmi stojí Chomutov. Piráti usilují také o Romana Poláka ze St. Louis, po předčasném konci v Ženevě by se měl vrátit i Radek Duda. V dresu Českých Budějovic by se pak měli brzy objevit obránci Radek Martínek a Kanaďan Andrew Ference. Vedení Liberce potvrdilo zájem o obránce Ladislava Šmída, naopak Plzeň nemůže počítat s Petrem Sýkorou, kterého na led nepustí zranění zad.

Marek Židlický v dresu národního týmu
zdroj: Isifa

"Naše lajna bude mít komunistické heslo: Kupředu, zpátky ni krok!" řekl Jágr s úsměvem na adresu nového kladenského útoku hráčů z NHL. "Už jsme tu variantu zkoušeli na tréninku a přikláníme se k ní, takže by měli hrát spolu," potvrdil trenér Kladna Zdeněk Vojta a zároveň prozradil, že vyvoleným bekem, který v obranné dvojici doplní Židlického, bude Marek Černošek. 

Pětatřicetiletý Židlický už s Kladnem trénoval, ale měl i nabídky z jiných klubů. "Jsme domluvení a zbývá už jen dohnat vše papírově. Snažíme se, aby to vyšlo tak, že nastoupí už ve středu," řekl Jágr. Židlický má ještě rok platný kontrakt s Devils na čtyři miliony dolarů. Kladenský dres oblékne poprvé od konce sezony 1998/99, kdy zamířil na čtyři roky do IFK Helsinky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno skládá hvězdný tým

Kaberle má ještě na dva roky kontrakt s Canadiens s celkovým příjmem 8,75 milionu dolarů. "Tomáš byl prvním, koho jsme oslovili, ale u něj jsou to obrovské finance a pojištění celého kontraktu. Nedohodli jsme se na výšce té pojistky a pojištění kontraktu," doplnil Jágr.

V úvahu vedle Kaberleho a kvarteta, jež má nastoupit proti Slavii, připadali i další kladenští odchovanci - gólman Ondřej Pavelec a útočníci Jakub Voráček a Michael Frolík. "Samozřejmě mě mrzí, že jsme nemohli z různých důvodů podepsat všechny, ale věřím, že to, jak jsme se nakonec rozhodli, bylo nejlepší pro klub," uvedl Jágr.

Z pohledu majitele připomněl, že je vždy těžké do mužstva zasáhnout. "Určitě bychom byli rádi, kdyby tu mohli nastoupit všichni, ale musíme myslet na budoucnost. Jednoho dne ta stávka skončí a všichni hráči z NHL se seberou a odjedou. A co bude potom? Tohle všechno je těžké a museli jsme se nějak rozhodnout," vysvětlil Jágr.

Radek Duda
zdroj: ČT24

Do Chomutova míří Duda, Piráti chtějí i Frolíka a Poláka

Hokejista Radek Duda po předčasném konci angažmá v Ženevě pravděpodobně zamíří zpět do Chomutova, odkud kontroverzní útočník v minulé sezoně hostoval v Plzni. Duda skončil v pondělí v Ženevě, kde před měsícem uzavřel roční smlouvu s opcí, a zamířil zpět do Česka. "Jednání probíhají. Věříme, že se už zítra dohodneme na kontraktu," řekl generální manažer Chomutova Jaroslav Veverka mladší.

Piráti práva na žádné hráče z NHL nevlastní, proto se snaží získat odchovance jiných klubů, které o ně nemají zájem. Veverka přiznal, že klub jedná s Frolíkem a také obráncem Polákem, ten však aktuálně trénuje s Vítkovicemi. Chomutov se chce podle něj po domluvě s trenéry poohlížet maximálně po třech posilách ze zámoří. "Záleží také na financích, máme zájem jen o české hráče," doplnil Veverka.

Budějovice posílí Martínek s Ferencem, veteráni vyčkávají

Jihočeský klub by měl jako první posílit obránce Radek Martínek, defenzivu by mohl brzy doplnit i kanadský obránce Andrew Ference z Bostonu. Budějovice lákaly několik odchovanců, ale jejich působení se zatím odkládá. Martin Hanzal z Phoenixu čeká na vyjádření lékařů, zkušení útočníci Václav Prospal z Columbusu a Radek Dvořák budou zatím vyčkávat. Naopak jistě mateřský klub neposílí Milan Michálek z Ottawy, toho čeká po operaci břicha až šest týdnů rekonvalescence.

Martínek by mohl teoreticky naskočit do hry za týden v úterním domácím utkání proti Spartě. "Musíme s ním ještě doladit finanční podmínky, ale jak ho známe, neměl by to být žádný problém," řekl sportovní manažer Českých Budějovic Petr Sailer. Ference, jenž už pomáhal klubu při předešlé výluce k návratu do extraligy, si prostředí na jihu Čech oblíbil. "Andrew se sám ozval, že v případě našeho zájmu by tady rád hrál," prozradil Sailer.

Jasno zatím není o útočníkovi Hanzalovi z Phoenixu. "Ve Phoenixu se podrobil zákroku. Pokud mu lékaři dovolí hrát, během víkendu by měl přiletět. Všechno už potom záleží jen na pojištění kontraktu a také financích," doplnil Sailer. Veteráni Prospal a Dvořák zatím vyčkávají. "Dohodli jsme se, že to Vašek probere s manželkou a o víkendu si znovu zavoláme. Během nějakých čtrnácti dnů by se to mělo definitivně vyřešit. Teď je samozřejmě předčasné mluvit o tom, jak to s Vaškem bude," dodal Sailer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články