Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Plzeň vyhrála i na ledě Slavie, ta je stále bez bodu

Praha - Hokejisté Plzně vyhráli ve 2. kole extraligy na ledě Slavie 3:1. V novém ročníku tak ještě neztratili ani bod, Pražané naopak na první zisk čekají. O výhře Indiánů, kteří nastoupili opět bez kapitána Martina Straky, rozhodli Dan Růžička a Ondřej Havlíček. Za Slavii sice snížil v 54. minutě v přesilovce pěti proti třem Tomáš Hertl, ale vítězství Plzně potvrdil při hře domácích bez brankáře Jozef Balej.

Úvod zápasu šance nenabídl ani při oslabení Slavie za špatné střídání. Bezbrankový stav prolomil v osmé minutě plzeňský obránce Dan Růžička, který přejel modrou čáru a trefil se přesně k levé tyči. Na druhé straně otestoval Svobodu Krenželok a plzeňský gólman zasáhl lapačkou. V 17. minutě při signalizované výhodě zblízka nepřekonal Svobodu po Krejčíkově přihrávce Vladimír Růžička. Plzeň mohla udeřit znovu po ubráněném oslabení těsně před pauzou, ale Kovář nadvakrát Kopřivu neprostřelil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Škoda Plzeň

V úvodu druhé třetiny nejdříve mohl vyrovnat Pospíšil, z protiútoku dvou proti jednomu ztroskotal na Kopřivovi Gulaš. Potom držel hosty Svoboda, jehož nepřekonal po Kallově akci z brankoviště Tomica. Při Heřmanově trestu pak plzeňský gólman i za pomoci tyče zlikvidoval Kallovu dorážku. Ve 29. minutě se dostával do šance opět Žejdl, ale Gulaš mu stihl sebrat puk. Plzeň zahrozila při Kadlecově vyloučení, ale Vlasákův pokus do odkryté branky zblokoval Jelínek.

Západočeši se podruhé radovali ve 43. minutě, kdy se do otevřené obrany rozjel Havlíček, oklamal bránícího Vladimíra Růžičku a blafákem do bekhendu překonal i Kopřivu. Slavia nejdříve nevyužila přesilovku při St. Pierrově vyloučení, ale v pěti proti třem po trestech Lva na dvě plus dvě minuty a následném nedovoleném zákroku Marušáka už skóroval Hertl. Osm vteřin před koncem ale zpečetil výhru hostů do prázdné branky Balej.

Brankář Plzně Adam Svoboda svůj tým podržel 31 úspěšnými zákroky. "Cítím se dobře celou přípravu. Hodně se trénovalo, už jsme starší, hlídám si jídelníček a podle toho dopadly i testy. Tak natrénovaný jako letos jsem ještě nebyl a záleží jen na mně, jestli to dokážu přenést do zápasů, nebo ne," uvedl Svoboda.

Slavia Praha - Škoda Plzeň 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 54. Hertl (Kadlec) - 8. Dan Růžička (Lev), 43. Havlíček (Balej, St. Pierre), 60. Balej (Slovák, Vlasák). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 3589.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kolařík, Kempný, Kuboš, J. Krejčík, Dresler - Kalla, Žejdl, Tomica - Pospíšil, Hertl, Krenželok - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, J. Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Kratěna, Jan Kovář, Vlasák - Gulaš, M. Heřman, Pletka - Balej, Havlíček, Johnson - Hollweg, Pitule, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Josef Beránek (Slavia): "Z naší strany byl vstup do utkání takový mdlý a lépe ho chytla Plzeň. Od druhé třetiny jsme si dokázali vytvořit nějaké šance, ale nedokázali jsme je proměnit. To rozhodlo. Plzeň hrála hrozně dobře zezadu, což podpořila i bojovností, a my jsme měli problém proměnit nějakou šanci. Povedlo se to až v přesilovce pět na tři, ale to je za zápas málo."

Milan Razým (Plzeň): "Viděli jsme bojovné utkání z obou stran. Chci pochválit celý tým za přístup v dnešním zápase podpořený vynikajícím Adamem Svobodou v brance. Přestože jsme si zápas zkomplikovali zbytečnými fauly v závěru a Slavia nás v zápase přestřílela, tak si myslím, že naše vítězství bylo zasloužené."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články