Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hokejisté Mladé Boleslavi překvapivě prohráli v Šumperku

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi utrpěli v první lize ve druhém kole překvapivou porážku na ledě Šumperku. Středočeši, kteří sestoupili z extraligy, podlehli 2:3. Draci, kteří na jaře museli bojovat o udržení ve druhé nejvyšší soutěži, vedli nad favoritem už 3:0. Zásluhou Davida Výborného a Milana Mikulíka Mladá Boleslav už jen snížila.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Neuspěla ani Jihlava, která po úvodní jasné výhře nad Hradcem Králové 7:1 nezvládla další domácí zápas a Třebíči podlehla 1:2. O vítězství hostů v derby rozhodl v 37. minutě v přesilovce Burian. Horácká Slavia jako jediný tým neztratila ani bod a vede tabulku. Litoměřice doma zdolaly 4:1 Písek, který vede jejich bývalý kouč Jindřich Setikovský.

Hradec Králové po předchozím debaklu zvítězil v Havlíčkově Brodě 5:4 po samostatných nájezdech, které rozhodl Švagrovský. V domácím týmu se blýskl hattrickem Štěpánek, jenž si v 56. minutě vynutil prodloužení. Rebelové nasadili na rozstřel do branky Dolejše místo Suchana, ale k úspěchu jim to nepomohlo. Nový kouč Hradce Martin Hosták se tak mohl radovat z první výhry týmu.

Ústí nad Labem sice inkasovalo v Kadani už po 45 sekundách a poté prohrávalo ještě 1:2, nakonec ale zvítězilo 5:3. Rozhodli o tom v 57. a 59. minutě Roubík a Ludvík, kteří překvapili gólmana Hanuljaka a zlomili nerozhodný stav 3:3. Finalista minulého ročníku Ústí je s pěti body druhý za Třebíčí. Kadaň dosud nebodovala stejně jako Most, který podlehl 2:7 Berounu. K jasné výhře Medvědů pomohl hattrickem Doležal.

V minulém kole se stal olomoucký brankář Libor Kašík ústřední postavou derby se Šumperkem, v němž přispěl čistým kontem k výhře 1:0, proti Benátkám nad Jizerou inkasoval třikrát již v úvodní třetině. Přesto šli do druhé části hosté pouze s jednobrankovým mankem, které ale brzy navýšil domácí Plodek. V 34. minutě snížil opět na rozdíl jediného gólu zkušený Kucharczyk. Avšak branka Bulíře a druhá trefa Bortňáka v závěrečné třetině poslaly Benátky za výhrou. Divišův gól jedenáct sekund před sirénou znamenal pouze kosmetickou úpravu skóre.

Výsledky 2. kola první hokejové ligy:

Benátky nad Jizerou - Olomouc 6:4 (3:2, 1:1, 2:1), Havlíčkův Brod - Hradec Králové 4:5 po nájezdech (0:1, 2:2, 2:1 - 0:0), Kadaň - Ústí nad Labem 3:5 (2:1, 0:1, 1:3), Litoměřice - Písek 4:1 (2:0, 0:1, 2:0), Šumperk - Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 2:1, 0:1), Jihlava - Třebíč 1:2 (0:1, 1:1, 0:0), Most - Beroun 2:7 (0:1, 0:2, 2:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články