Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Růžička vyhlásil se Slavií útok na play-off

Praha – Ještě o něco tvrdší a náročnější letní přípravu než obvykle naordinoval hokejistům Slavie kouč Vladimír Růžička. Po nevydařené poslední sezoně se úspěšný trenér musel vypořádat s několika odchody, až to chvílemi vypadalo jako úprk do jiných klubů. Tým z Edenu se chce i tak bezpečně vyhnout play-out a vyhlásil jako cíl boj o play-off. Pomoci by Slavii v případě výluky NHL asi přispěchal Roman Červenka, který by v celku trenéra Růžičky mohl vyhlížet premiéru v dresu Calgary.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Z kádru po uplynulé sezoně zmizelo sedm hráčů. Asi největší ranou je odchod Michala Vondrky. Ten chtěl získat ruské angažmá, ale nakonec si KHL zahraje v dresu Slovanu Bratislava. Mužstvo opustil také Antonín Dušek, který se po hostování vrátil do mateřského Liberce. Další platný člen, útočník Jiří Doležal, dostal vylepšenou smlouvu v Karlových Varech.

V kanadské lize juniorů CHL se v quebeckém týmu Moncton bude chtít uchytit Dmitrij Jaškin, který sní o NHL, ale jeho odchod Růžičku dost překvapil. "Dva roky už byl v mužské kategorii a najednou se chce vrátit mezi juniory? Moc to nechápu, ale jeho agent na nás tlačil už dlouho," řekl Růžička, který je známý tím, že rád dává šanci mladým hráčům a odchovancům. Tento rok dostanou příležitost útočníci Lukáš Žejdl nebo Michal Poletín, kteří pravidelně nastupovali v přípravných zápasech. Tam Slavia odehrála celkem osm zápasů, z toho čtyři vítězné. Vyšlápla si i na ruský Nižněkamsk a v generálce dokonce deklasovala ústecké Lvy 8:0.

Pryč z kádru jsou i obránce Vladimír Roth - kontrakt podepsal Ocelářům z Třince. Do Komety se vrátil další bek Juraj Valach a svou štaci u týmu uzavřel i brankář Robert Slipčenko, jenž odchází do Banské Bystrice.

Nezvykle tvrdá suchá příprava

Postoupit do bojů o mistrovský titul mají Slavii pomoct zkušení Jan Alinč a Jaroslav Kalla. Alinč si prodloužil hostování z Ústí nad Labem a Kalla přišel z Kladna. Oba museli podstoupit náročnou suchou přípravu, kterou hokejisté nemají vůbec v lásce, a to hlavně tu slávistickou. Specifičnost přípravy mimo led, která má pomoct k náročnému stylu Slavie praktikovaném Růžičkou, bývalý útočník Kladna potrdil: "Příprava byla jiná, než jsem zažíval. Od té kladenské se lišila výrazně. Na Kladně se chodilo hodně běhat, což opravdu nemusím, a hrály se různé tréninkové hry, tady se hodně posilovalo s vahou vlastního těla. Příprava Slavie je asi celkově náročnější." Další nově příchozí útočník, Jan Stránský z Plzně, byl překvapen formou tréninku. "Nejhorší bylo, když jsme běhali pozpátku do kopce, to byla asi největší řehole," popsal netradiční věc mladý forvard.

O nabírání fyzičky se letos staral kondiční trenér Lukáš Stránský "První měsíc se někteří kluci prali s nastavenou zátěží a jejich těla reagovala různě, třeba i střevními potížemi, ale pak se to srovnalo a myslím, že se velká dřina hráčům v sezoně určitě vrátí," prohlásil Stránský. Dávky se učili snášet další nováčci v týmu - Jiří Kučný ze Sparty a mladý bek Michal Kempný z Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sezonou: HC Slavia Praha

Ambice na vyřazovací část cítí vytáhlý útočník Michal Micka, který si v týmu zvykl na černou práci. "Chci, abychom hráli co nejvýše a napravili minulý ročník. Máme dobrý kádr, je tu i dobrá parta, gólmani chytají výborně a já doufám, že se to povede, " věří v úspěch Micka. Brankářskou jedničkou byl zvolen Miroslav Kopřiva, ale Dominik Furch podle trenéra Růžičky není bez šance.

Pohled experta Jiřího Lípy:

Otázkou je, jak se bude dařit naplňovat O2 Arénu a jak Růža zvládne svoje věčné brankářské dilema. Věří Kopřivovi, já spíš Furchovi. Celkově vzato – horší než loni už to snad být nemůže…

Superposilou může být reprezentant Červenka

Slavii by k dobrému vstupu do soutěže mohl pomoct bývalý tahoun a současný reprezentant Roman Červenka. Po vydařeném angažmá v ruském Omsku, přes který se dostal do slovutné NHL, při výluce znovu oblékne sešívaný dres. "Zdá se mi, že liga je každý rok vyrovnaná, Slavia může být vepředu i vzadu, ale myslím, že ten tým není vůbec špatný. Ale na druhou stranu já jsem dva roky extraligu neviděl," řekl klíčový hráč z minulosti, který s týmem nyní trénuje. K možnosti startu za Slavii pro klubový web dodal: "Když si tady na Slavii chvíli zahraju, tak budu určitě rád, ale přeju si, aby NHL začala co nejdříve." Druhou posilou ze zámoří bude Vladimír Sobotka, hráč St. Louis Blues, se kterým je Růžička také předběžně dohodnutý.

Sám Vladimír Růžička je odhodlaný zpackanou sezonu napravit a vrátit klub z Edenu mezi elitu. "Musíme být tam, kde Slavia vždycky bojovala. Hráči jsou odhodlaní a my jako realizační tým také," přibližuje atmosféru v klubu před startem Tipsport extraligy. Tu Slávisté načnou v pátek 14. září v souboji se Zlínem na jeho ledě. Domácí utkání budou slávisté i nadále hrát v O2 areně, přestože celou přípravu odehráli v Edenu.

Zdroj
http://www.hc-slavia.cz/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články