Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov nechce hrát jenom druhé housle a pomrkává po play-off

Chomutov - Dlouhých 38 let trvalo Chomutovu, než se znovu probojoval zpátky mezi hokejovou elitu. Povedlo se to až nyní, když dokázal po několika pokusech projít složitou baráží, a čeká ho tak obnovená premiéra v nejvyšší soutěži. Piráti však nechtějí být pouze týmem do počtu a tajně doufají, že by si mohli v první sezoně zahrát o play-off.

Chomutovští se do baráže o extraligu dostali hned třikrát, ale až na třetí pokus jim postup do nejvyšší soutěže vyšel. Piráti nejprve vyhráli play-off první ligy po velkém dramatu, když ve finále porazili Ústí nad Labem až v sedmém zápase 3:2 po prodloužení. A k obdobnému dramatu došlo i v zápase s Mladou Boleslaví, když v rozhodujícím utkání vyhráli Chomutovští v Boleslavi 2:4 a mohli slavit postup.

Prvotním cílem Chomutova v nováčkovské sezoně bude dozajista záchrana, ale svěřenci Jiřího Doležala by rádi zabojovali o pozice zaručující minimálně baráž o play-off.

Piráty opět potáhnou legendy v čele s Hruškou

Kádr Pirátů během léta nezaznamenal příliš velké změny a Chomutovští hodlají stavět na zkušených hráčích jako David Hruška, Milan Kraft, Zdeněk Ondřej či Petr Jíra, kteří vytouženou extraligu vybojovali. "Minulý rok jsme sázeli na to jádro, které tady je, a já doufám, že to bude fungovat dál a že ty výsledky uděláme," prohlásil David Hruška, tahoun týmu, jenž v minulé sezoně nasbíral 55 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sezonou: Chomutov

Stálou kostru týmu doplnilo hned několik zajímavých posil. Z Košic na Sever Čech zamířil útočník Miroslav Zálešák, který v minulé sezoně slovenské ligy nasbíral 59 bodů a dlouhodobě patří na Slovensku k nejlepším. Kromě něj Chomutov získal ještě dva jeho krajany, útočníka Patrika Lušňáka a brankáře se zkušenostmi z KHL Matúše Kostúra.

Kromě nich přišla ze Zlína hned dvojice hráčů, zkušený Michal Důras a Martin Lučka, z Liberce Martin Rýgl a Chomutovu pomůže i útočník, jenž minulou sezonu strávil ve Švýcarsku, Vojtěch Polák. V dresu Pirátů by měl bývalý hráč Dallasu nastupovat prozatím do začátku listopadu. O jeho dalším pokračování v dresu nováčka se poté rozhodne na základě nabídek z ciziny.

Pohled experta Jiřího Lípy:

Ve slamníku u Veverkových by se bezpochyby ještě nějaká ta kačka našla, pro úspěch v premiérové sezóně však bude rozhodující, jak dlouho vydrží chomutovské nadšení. Extraligová šlechta totiž mezi sebe jen tak někoho nepustí – boleslavský barážový seriál budiž pro Severočechy permanentně zdviženým prstem.

Ve Finsku se Chomutovu dařilo

V přípravě se Chomutovští účastnili hokejové European Trophy, kde narazili na týmy zvučných jmen, a připsali si několik cenných skalpů, když ve Finsku dvakrát vyhráli po nájezdech, kdy porazili nejprve Jyväskylu a poté Kuopio.

Piráti začnou extraligovou anabázi již ve čtvrtek, 13. 9., kdy doma v úvodním utkání celého ročníku 2012/13 přivítají vicemistra Kometu Brno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články