Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pro Liberec a Spartu se European Trophy rozjela vítězně

Praha - Hokejisté Liberce i pražské Sparty vstoupili vítězně do nového ročníku European Trophy. Liberečtí Bílí Tygři doma zdolali i díky čtyřem asistencím kapitána Petra Nedvěda švýcarský Fribourg 5:3, Sparta zvítězila na ledě nováčka KHL Slovanu Bratislava před téměř devíti tisíci fanoušky také 5:3.

Petr Nedvěd se teprve v neděli po potvrzení svého setrvání na severu Čech zařadil do přípravy a sám předpokládal, že do zápasů zasáhne až přibližně po týdnu na ledě. Nakonec ale naskočil do hry už dnes a ve 22. minutě přihrál v přesilovce na úvodní branku Tomáše Urbana. Za 40 vteřin sice vyrovnal Mauldin, ale Liberci získali dvoubrankové vedení Špaček s Havířem, který využil další početní výhodu. U obou gólů asistoval opět Nedvěd. Při přesilovce Fribourgu vzápětí snížil i po přihrávce českého útočníka Pavla Rosy Loeffel, ale ve 47. minutě vrátil Bílým Tygrům dvoubrankový náskok Kudrna. Naději hostům dal ještě Mauldin, ale vteřinu před koncem při power play pojistil výsledek znovu Kudrna po další Nedvědově asistenci.

Sparta po testování širšího kádru, při kterém si připsala v pěti přípravných duelech jedinou výhru, vstoupila do European Trophy v plném složení. Do vedení šel ale díky Kukumbergovi ve 13. minutě Slovan, který měl v sestavě už i čerstvou českou posilu Kamila Krepse. Brzy ale vyrovnal Forman a v druhé části otočil stav Jánský. Za domácí tým smazal ztrátu před polovinou utkání další český legionář Vondrka. Spartě ale vrátil vedení za tři minuty Hlinka a v úvodu třetí třetiny zvýšil vteřinu po skončení přesilovky Ton. Za 14 sekund sice snížil Ölvecký, ale vyrovnat už tým českého trenéra Čady nedokázal. Naopak v závěru pojistil výhru Sparty Ton. Slovan v Jižní divizi po výhrách po samostatných nájezdech v Chomutově (6:5) i doma s Vídní (2:1) poprvé prohrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články