Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lev Praha v první přípravě porazil Kladno

Liberec/Třebíč - Lev Praha, první český klub, který bude hrát Kontinentální ligu, ve svém úvodním přípravném zápase zdolal v oslabené sestavě extraligové Kladno 3:2 po samostatných nájezdech. Duel v Liberci, kde se Lev v současné době připravuje, rozhodl v rozstřelu kanadský útočník Erik Christensen.

Radost hokejistů HC Lev
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Trenéři Lva Josef Jandač a Jiří Kalous ještě nemohou počítat s kanadským obráncem Alexandrem Picardem a slovenským útočníkem Lubošem Bartečkem, kteří se připravují individuálně v zámoří. Zdravotní potíže mají naopak kanonýr Marcel Hossa a bek Mathias Porseland. Forvard Juraj Mikúš se pak rehabilituje po operaci kolena zraněného na mistrovství světa.

Do hry nezasáhli v úvodním utkání ani zadák Ondřej Němec a útočníci Jakub Klepiš, Jiří Novotný, Petr Vrána či gólman Drew MacIntyre. Do sestavy se naopak zařadili hráči, které Lev zkouší - bek Filip Pavlík z Třince, Lukáš Chalupa z Tatranských Vlků, Daniel Sobotka s útočníkem Peterem Jánským ze Sparty, Lukáš Cingel z Baie-Comeau Drakkar z QMJHL a Maďar István Sofron ze Székesfehérváru.

Kladno, v jehož sestavě chyběli forvardi Pavel Patera, Jiří Bicek, Jan Hlaváč či obránce Libor Procházka, dvakrát vedlo. V 15. minutě otevřel skóre Vladimír Kameš a po vyrovnání Jaroslava Svobody ve 26. minutě vrátil Rytířům náskok za 32 vteřin Tomáš Drtil. Deset minut před koncem třetí třetiny ale vynutil prodloužení Tomáš Rachůnek. Při nájezdech se trefili za Lva Christensen a Michal Řepík. Martin Obdržálek ani Martin Richter Tomáše Pöpperleho nepřekonali.

Vicemistr i nováček v přípravě zapůsobili

Už svůj druhý zápas sehrál extraligový vicemistr Kometa Brno a na ledě prvoligové Třebíče vyhrál 5:0. Kometa Brno se po čtvrtečním vítězství nad Petrohradem 2:1 po samostatných nájezdech v Třebíči dostala do dvoubrankového vedení v úvodní části díky dvěma trefám Jakuba Svobody. V závěrečném dějství zvýraznili výsledek Adam Raška, Jan Hruška a Radim Bičánek.

Hokejisté Chomutova prohráli při své premiéře v European Trophy se Slovanem Bratislava po dramatickém boji 5:6 po samostatných nájezdech. Severočeši dokázali vyrovnat z 1:4 na 4:4, pak ještě jednou odpověděli na náskok nováčka Kontinentální ligy, ale v rozstřelu rozhodl Michel Miklík. Za slovenský tým vedený českým trenérem Rostislavem Čadou se trefil i útočník Michal Vondrka, který do Bratislavy zamířil ze Slavie.

Extraligový nováček před více než třemi tisíci fanoušky se dostal do vedení v přesilovce díky Davidu Hruškovi, ale ještě v úvodní třetině otočili stav Bližňák s Bakošem. Ve 33. minutě zvýšil Vondrka a na úvod třetí třetiny upravil Preisinger už na 4:1 pro Slovan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články