Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kubina by chtěl zůstat v NHL, čeká na nabídky

Ostrava - Hokejový obránce Pavel Kubina by rád ještě jednu nebo dvě sezony odehrál v NHL. Po výměně z Tampy Bay dohrál uplynulou sezonu ve Philadelphii, nyní čeká, jaké nabídky dostane, až se 1. července otevře v zámoří trh s volnými hráči. Kubina to řekl novinářům v Ostravě. Na Moravě jeho Kubina Team, složený ze známých hokejistů a fotbalistů, sehraje v příštích dnech dvě benefiční fotbalová utkání.

"Uvidíme, co se objeví za nabídky. Ještě rok dva bych rád v Americe zůstal. Slyšel jsem, že nějaký zájem je, ale do konce června jsem hráčem Philadelphie a ještě se nemůžu s nikým jiným bavit," řekl Kubina. Jeho přáním je získat dvouletou smlouvu v týmu, který bude mít šanci na postup do play-off. Rád by ještě okusil atmosféru bojů o Stanley Cup. "Určitě bych chtěl mužstvo, které bude mít mančaft na play-off a zahraju si tam dobrý hokej. Anebo potom třeba do mančaftu, kde budou mladí kluci, kde bych jim mohl nějak pomoct," nastínil své představy zkušený bek.

Netají, že nejvíce spokojený byl v Tampě a výměna do Philadelphie v rozběhnuté sezoně jej nepotěšila. "Nikdy jsem nechtěl zažít přestup uprostřed sezony. Ve Philadelphii už to nebylo ono. Zázemí, mančaft perfektní, ale trenérovi jsem nesedl a nebylo to ideální. Byla to i moje vina. Ze začátku jsem nehrál dobře a trenér už mi pak nedal šanci," připustil Kubina.

Do Ruska jít nechce. V případě přesunu do KHL by případně uvažoval spíše o mužstvech, která vznikají v Praze nebo Bratislavě. "Když skončím v NHL, tak to by byla asi jediná možnost, že bych šel tam. Nebo se vrátím do Vítkovic," prohlásil Kubina.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubina je od 1. července volným hráčem

Fotbalový Kubina Team sehraje zápasy v Ostravě a Lanžhotě

Kubinův fotbalový tým sehraje první exhibiční duel v sobotu 30. června v Ostravě-Polance nad Odrou. "Bude to úplně nový tým. Většina kluků, kteří hráli v loňském ročníku, je zraněna, hokejisti i fotbalisti," řekl Kubina. Do týmu se po dvou letech vrátí bývalý fotbalový reprezentant a současný trenér ostravského Baníku Radoslav Látal. Do branky se postaví Vít Baránek, v poli bude například Daniel Tchuř. Z loňského obsazení budou v mužstvu další bývalí hráči Baníku Peter Drozd nebo Petr Samec.

Akce se zúčastní i Václav Svěrkoš, Miloš Holaň nebo Marek Malík, kteří však hrát nebudou. "Lidé se mají na co těšit. Možná přijde i Marek Jankulovski, ale hrát nebude," řekl Kubina.

Jeho tým vyráží na miniturné poosmé. Výtěžek z utkání, které začne v 17 hodin, poputuje jako obvykle na dobročinné účely. Druhé utkání sehraje Kubina Team 14. července v Lanžhotě na Břeclavsku od 16:30.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články