Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

O Jágrově působišti se rozhodne asi až v červenci

Philadelphia - O dalším působišti Jaromíra Jágra stále není jasno, pravděpodobně se rozhodne až po otevření trhu s volnými hráči v NHL. Čtyřicetiletému útočníkovi vyprší 1. července smlouva s Philadelphií a stane se nechráněným volným hráčem. Zájem mají například Montreal a Detroit, ale vyloučené není ani jeho setrvání v týmu Flyers.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Samotný Jágr dal již dříve najevo touhu v zámořské lize pokračovat další rok. Zda se však znovu dohodne s vedením Philadelphie, zůstává otazníkem, i když si obě strany spolupráci během sezony hodně pochvalovaly. Flyers ale nenaplnili cíl a vypadli už ve druhém kole play-off s finalistou Stanley Cupu New Jersey.

Generální manažer Paul Holmgren potvrdil, že je v kontaktu s Jágrovým agentem Petrem Svobodou. "Mluvili jsme spolu a myslím, že je tady oboustranný zájem na dohodě, takže uvidíme, jak to všechno půjde," řekl Holmgren.

Obě strany však mohou čekat na vývoj na trhu hráčů z trochu odlišných důvodů. Flyers se dozví, jak dalece mají volné ruce v rámci platového stropu, který by se měl ze současných 64,3 milionu dolarů vyšplhat až k 70 milionům. Naopak Jágr by podle případných posil Philadelphie mohl odtušit, jak velký prostor na ledě by v následující sezoně dostal. V play-off po přeřazení do třetí formace totiž naznačil nespokojenost s menším herním vytížením, než na jaké byl zvyklý.

Detroit dává tradičně hodně prostoru veteránům, v Montrealu by Jágr konečně mohl zjistit, jak chutná angažmá v jednom z kanadských týmů. Varianta setrvání ve Philadelphii se však zdá být nejpravděpodobnější. "Myslím si, že je to na dobré cestě a k dohodě dojdou," řekl deníku Sport agent Pavel Maršoun, který je blízkým Svobodovým spolupracovníkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články