Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Největším favoritem na zisk Zlaté hokejky je Eliáš

Praha – Desítka nominovaných na cenu Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu roku již spatřila světlo světa. Největším favoritem na triumf ve 44. ročníku ankety je útočník Patrik Eliáš, který vedl po prvním kole hlasování. Už pojedenácté může získat trofej Jaromír Jágr z Philadelphie. Do první desítky pronikli i dva hráči působící v evropských ligách. Zástupcem domácí soutěže je liberecký veterán Petr Nedvěd, KHL reprezentuje Roman Červenka z Avangardu Omsk. Vítěz, který vzejde ze třetího kola hlasování, bude vyhlášen 23. června v Karlových Varech.

Patrik Eliáš
zdroj: AP

Eliáš má za sebou podle osobní statistiky i z pohledu klubu lepší druhou polovinu sezony. Šestatřicetiletý Eliáš doposud získal Zlatou hokejku jen jednou, v roce 2009. Stejně jako jeho New Jersey však do konferenčního finále Stanleyova poháru postoupil s Phoenixem i Radim Vrbata, který byl v polovině ankety třetí. Kojoti ale již z play-off vypadli, zatímco Ďáblové sérii proti New Yorku Rangers ještě hrají.

V elitní desítce je osm zástupců NHL, českou extraligu reprezentuje Petr Nedvěd z Liberce a Kontinentální ligu Roman Červenka z Omsku. Oproti první polovině ankety se v elitní desítce neudrželi Jakub Petružálek z Chabarovsku a sparťan Tomáš Pöpperle, na jejich místa se posunuli Martin Erat z Nashvillu a Jágrův spoluhráč ve Flyers Jakub Voráček.

Slavnostní vyhlášení Zlaté hokejky se uskuteční tradičně v Karlových Varech, letos v sobotu 23. června.

Desítka nominovaných na Zlatou hokejku 2012 (řazeno abecedně):

Roman Červenka (Avangard Omsk/KHL), Patrik Eliáš (New Jersey Devils/NHL), Martin Erat (Nashville Predators/NHL), Jaromír Jágr (Philadelphia Flyers/NHL), Milan Michálek (Ottawa Senators/NHL), Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL), Radim Vrbata (Phoenix Coyotes/NHL). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články