Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Novotný: Tři medaile za tři roky? Obrovský úspěch

Helsinky - Obhajobou bronzu rozšířili čeští hokejisté medailovou sbírku z posledních šampionátů, kterou načali ziskem titulu mistrů světa před dvěma lety v Německu. Zlato i oba bronzy získala čtveřice hráčů - brankář Jakub Štěpánek, obránci Petr Čáslava s Ondřejem Němcem a útočník Jiří Novotný.

Jiří Novotný
zdroj: ČT24

Duel poražených semifinalistů bývá mnohdy především o tom, který z týmů ze sebe zklamání setřese rychleji. "Zápas byl po tom včerejším zklamání samozřejmě těžký. Byl to takový nepopsatelný smutek, protože jsme si věřili, že bychom to finále mohli hrát," řekl Novotný novinářům.

"Kdyby nám však někdo řekl, že dneska porazíme Finy, kteří tady měli opravdu silný tým a že nám ta placka bude viset na krku, tak bychom byli šťastní. A my šťastní jsme," potvrdil Novotný nefalšovanou radost, které v českém mužstvu propukla po dnešní vydřené výhře nad Finy 3:2.

Ve chvíli, kdy si tým mohl vychutnávat radost ze zisku bronzu, už prý na promarněnou šanci na finále nemyslel. "Zlato bylo před dvěma lety, loni bronz, letos zase. Myslím, že je to obrovský úspěch přivézt během tří let tři medaile. Všichni jsou ohromně šťastní," prohlásil Novotný.

I bronzová medaile podle něj nabývá na hodnotě s ohledem na to, jak se týmy vyrovnávají. Už si pro cenný kov nejedou jen čtyři mužstva, ale osm. "A rozhoduje, kdo má momentálně lepší formu. A také štěstí, protože se nehraje na čtyři vítězné zápasy. Je to o tom jednom zápase a my jsme šťastní, že jsme to urvali. Ten bronz pro nás opravdu hodně znamená."

"Už od šampionátu v Německu se vytvořilo jádro, které jezdí pořád. Třeba Petr Čáslava, Lukáš Krajíček, Ondra Němec, Lukáš Kašpar... Je to zdravé jádro, a když pak může přijet někdo z NHL, kde ti kluci mají obrovskou kvalitu, funguje to. Už jsme na sebe takhle zvyklí," dodal již vážně.

Věří a zároveň doufá, že v podobném složení ono zdravé jádro nějaký čas vydrží. "Kluci tvrdí, že nároďák je pro ně odreagování. Někdy už je sezona dlouhá, ale hokejový život zase až tak dlouhý není, aby se mohla odříkat mistrovství světa. A ještě navíc, když se vozí placky," prohlásil Novotný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články